Kent Hafızası I

Diyarbakır yaşayan, hareketli bir şehir.

Kentte siyasetten sanata, kültüre, turizme, adli olaylara kadar her an her şeyin olabileceği bir ruh hali var.

Kaldığımız yerden “suya zam”dan başlayalım.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (DİSKİ) içme suyuna yüzde 330 oranında zam yapıldığı iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

DİSKİ Genel Müdürü Dr. Ahmet Naci Helvacı, iddialarının yanlış ve kasıtlı olduğunu belirterek, suyun Dİyarbakır’da maliyetin altına tüketiciye ulaştırıldığını ve Diyarbakır’ın 30 büyükşehir arasında 25. sırada yer aldığını söyledi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu da aynı yönde bir açıklama yaparak, 1 metreküp suyun maliyetinin 3,71 Lira olduğunu ancak 3,50 TL’ye faturalandırdığını söyledi ve su kaçak oranının yüzde 62’lerde olduğuna ve mağdur, muhtaç kişilere suda yüzde 50 oranında indirim yapıldığına vurgu yaptı. İndirimden yaklaşık 80 bin kişi faydalanıyormuş.

Bu açıklamalar yetmedi, bilboardlara ilanlar verildi.

Ancak ilginç bir nokta sudaki kaçak kullanım oranını da bu arada en yetkili ağızlardan öğrenmiş olduk: Yüzde 62.

Elektriğin kaçak kullanım oranından daha yüksek bir rakam!

Anlayamadığım ilginç bir manzara var ortada!

Aynı günlerde Diyarbakır’da faaliyet yürüten doğal gaz firması da, son 1 ayda 80 abonenin kaçak doğal gaz kullandıklarını tespit edip gerekli işlemleri yaptığını açıkladı.

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı bir genç kız, eğitimine devam ettiği Tunceli’de 5 Ocak’tan beri kayıp.

Adı, Gülistan Doku, 21 yaşında.

Farklı iddialar var. Babası polis olan Rus uyruklu evli bir genç ve cevapsız birçok soruya rağmen ve mobeselerle takip edilen bir kentte yaklaşık 15 gündür, sağ mı, ölü mü bilinmiyor.

Aklımda deli sorular! Yazık…

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl binası önündeki eylemi sürüyor. Bu ailelerden biri daha 10 Ocak’ta çocuğuna kavuştu. Yaklaşık 6 yıl önce örgüte katılan İbrahim Halil Kadran, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Yerel basının önemine dikkat çeken Güzeloğlu, birlikte projeler geliştirme önerisinde bulundu. Devam Edecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi