Kent Gündemi: Mayıs ve ölümler!

Kent hafızası, iyi, kötü birçok olaya gebe.

Kısa bir aradan sonra ilk kent gündemine iyi bir başlangıç yapmak neredeyse mümkün görünmüyor.

Cinayetler, kavgalar, kazalar sanki sıcaklarla beraber yoğunluk kazandı.

Mayıs ayında artan cinayetli kavga haberlerinin ilki Hazro’dan geldi.

Hazro Topalan Mahallesi eski PTT Caddesi üzerinde toptancıya ait bir aracın Recep Ç.’nin iş yerinin önüne park etmesinden kaynaklı çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü ve üçü kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, üç kişi de ağır yaralandı.

Benzer bir başka olayda geçtiğimiz hafta Silvan ilçesinde yaşandı.

Yine iş yeri önüne araç park etme meselesi yüzünden yaşanan tartışmada, iş yeri sahibinin silahla vurduğu bir kişi yaşamını yitirdi.

Sur ilçesine bağlı Tanoğlu köyü ile Arslanoğlu köyü fertleri arasında yol verme tartışması çıktı, çıkan tartışma köylülerin araya girmesiyle sona erdi. Ancak daha sonra Arslanoğlu köyü fertleri Tanoğlu köyüne giderek tartıştıkları kişilere bu kez silah çekerek ateş etti.

Kavgayı ayırmaya çalışan ve açılan ateş sonucunda yaralanan 46 yaşındaki H.K. isimli kadın hayatını kaybetti. Köye kavga için gelen 3 kişi de ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlarla yaralandı.

Merkez Kayapınar ilçesinde bir parkta iki arkadaş arasında gün içerisinde yaşanan tartışmaya gençlerden birinin babası da müdahil olunca kan aktı. Baba, gittiği parkta oğluyla tartışan gence tabancayla ateş ederek ağır yaraladı.

Geçen hafta sonu yaşanan üç ayrı olay ise adeta kanları dondurdu.

İlk olay eşi tarafından öldürülen bir kadındı.

Doktor olduğu belirtilen Mesut I. adlı kişi, boşanma aşamasında olduğu avukat eşi Müzeyyen Boylu I’yı sokak ortasında katletti.

Cinayetin detayları ise kan dondurdu.

Önce arabada tartışan çift, çocuklarının da olduğu araçtan inip sokakta tartışmaya devam etti. Tartışma sürerken Mesut I, yanındaki silahı çekip, eşine 14 kez ateş etti. Talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde yaşanan başka bir olayda ise Çağlar ailesinin 22 yaşlarındaki kızları Amine Çağlar, akşam evde başından tabancayla vuruldu. Başının arkasından, enseye yakın bir noktadan vurulan Çağlar hayatını kaybetti. Polis, Çağlar'ın intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğini araştırıyor.

Son haberimizde bir intihar haberi…

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde oturan Mehmet Ö, ailesiyle birlikte oturduğu apartmanın 7'nci katındaki daireden atlayarak intihar etti.Mehmet Ö, olay yerinde hayatını kaybederken, atlama anı, oturduğu binanın güvenlik kamerasına da yansıdı.

Bunlar haberlere yansıyanlar bir de yansımayanlar var…

Sadece birbirinden kötü bu yedi ayrı olay haberi, gerçekten de nasıl bir toplumsal krizde olduğumuzu gözler önüne sermesi açısından önemli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi