Kent Gündemi

Geçen hafta kent gündeminde Kurşunlu Cami’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kente ziyareti ve 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü vardı.

Çatışmalardan tahrip olan ve yaklaşık 4 yıldır kapalı olan ve onarımı süren Kurşunlu Cami 7 Mart’a denk gelen Regaip Kandili’nde ibadete açıldı. TRT’de de naklen yayınlanan Kandil Programı’na Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ak Parti milletvekilleri ile kent erkanı katıldı. Canlı yayınlanan Kandil Programına yoğun katılım oldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kentteki tüm kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği etkinliklerde güzel görüntüler ortaya çıktı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Dicle Amed Kadın Platformu tarafından İstasyon Meydanı’nda “Kadınlar özgürlük için direnişte, kadınlar grevde” sloganıyla miting düzelendi. Büyük bir coşkunun hakim olduğu mitingde kadınlar, seslendirilen şarkılar eşliğinde halaylar çekerken, mitingdeki renkli görüntüler oluştu.

Günler öncesinde başlayan hazırlıklar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Mart Cumartesi günü Diyarbakır’a geldi.

Cumhurbaşkanının konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyleydi:

Diyarbakır'a 17 yılda 41 katrilyon lira yatırım yaptık.

Diyarbakır'a iki şehir hastanesi daha yapıyoruz.

Diyarbakır Havalimanı yıllık olarak 5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasıyla burayı modernleştirdik. Yolcu trafiği 2003'te 2 bin 211 iken, bu rakam geçtiğimiz yıl 2 milyon 43 bini geçti.

31 Mart'ta bu hesabı hep birlikte sormamız lazım. Bunlarıın derdi çukur, çöp, çamur. Diyarbakır'da yapılmış ne varsa biz yaptık. Sağolsun bu kayyum kardeşimizi Diyarbakır'a belediye başkan adayı yaptık.

31 Mart'ta size adam gibi belediye başkanları, hizmet için çalışacak belediyeler vaat ediyoruz. Emanetinize sahip çıkacak belediye başkanları vaat ediyoruz. Diyarbakır, 31 Mart'ta şehrimize sahip çıkıyor muyuz? İrademize sahip çıkıyor muyuz?

Her iki etkinlik/mitingde İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Mitinglerin kent merkezinde yapılıyor olması haliyle trafiği de kilitliyor. Meydana yakın birçok noktanın trafiğe kapatılması zaten sıkıntılı olan trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanının Diyarbakır’a geldiği gün HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığına polis baskını gerçekleştirildi.

Baskında açlık grevindeki 7 eylemcinin gözaltına alındığı, baskın sırasında HDP milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın polis tarafından darp edildiği iddia edildi.

Son bir söz de yaklaşan yerel seçimler için söylemek de fayda var. Sokaklarda, caddelerde seçim heyecanı yok. Tek tük caddelerde geçen parti araçları müzik eşliğinde gezmesi dışında hareket yok. Zaten öyle bir beklentide yok. Ekonomik sıkıntıların üst düzeyde hissedildiği bugünlerde seçim bir angarya gibi gözüküyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi