Kent Gündemi

Kent Gündemine Türkiye’nin ciro birincisi Diyarbakır’dan haberiyle başlayalım. Haberin detayı şöyle: Akçay Grubun elinde bulunan mobilya market zincirinin  Türkiye genelindeki bayileri arasında ciro birincisi olması güzel.

Üretimde mobilya sektörünün ağırlığı Kayseri, Ankara ve İnegöl…

Burada dikkat çeken taraf ise 2018 yılında yaşanan ekonomik dengesizliklere rağmen Diyarbakır bayisinin önde olması.

Diyarbakır ekonomisine bir katma değer sağlayan bu haber keşke Diyarbakır’da üretimi yapılan ürünlerde olsa demeden edemiyorum.

Diyarbakırlı Suat ve Nihat Aydın kardeşler, henüz ilkokula giderken babalarının kahvede oynadıkları dama ile tanışmış. Okuldan döndüklerinde, kentte dama denince akla gelen ilk yer olan Yüksek Kahve’ye giden Aydın kardeşler, burada hem babalarını hem de yaşlıların oynadıkları damaya merak saldı. Boş zamanlarında sokaklardaki yerlere tebeşirle çizdikleri ve topladıkları taşlarla kendilerine ait damayı yapan kardeşler, önce birbirleri ile oynayarak heves sandıkları oyunu oynamaya başladı. Bir süre sonra hayatlarının odak noktası haline getirdikleri damayla bütünleşen Aydın kardeşler, artık bir dama tahtasına sahip olmaya karar verdi. Marangozdan yaptırdıkları dama tahtası ile oyunlarını oynamaya devam eden kardeşler, bir süre sonra önce mahallelerindeki arkadaşlarıyla daha sonra farklı mahallelerdeki akranları ile damayı oynamaya başladı. Her oynayışlarında yeni bir hamle öğrenen Aydın kardeşlerin bileğini Diyarbakır’dan büken çıkmamaya başladı. Eğitimleri ile birlikte devam ettirdikleri meraklarını farklı illere taşıyan kardeşler Türkiye’nin birçok ilini gezerek dama turnuvalarına katılıp birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri elde etmeyi başardı. Türkiye’deki hemen her turnuvaya katılan kardeşler, geçtiğimiz ay Kuveyt’te düzenlenen Dünya Dama Şampiyonasına katıldı ve turnuvada birinci olurken ağabeyi Suat Aydın ise üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı. Çocukluk merakları tutku haline gelen Aydın kardeşlerin tek isteği, damanın da tıpkı satranç ve Avrupa’da oynanan çapraz dama gibi sahiplenilmesi.

Diyarbakır’da seçim alanı hareketlenmeye başlıyor. Ak Parti ve HDP adayların bir bölümünü açıklarken, CHP de hafta için de Büyükşehir adayını açıkladı: Veysi Aghan. İşin ilginç yanı kentteki haberciler Veysi Aghan’ın kim olduğunu ortak basın grubunda birbirine sormaya başladı. Tanıyan, bilen yokmuş!

Ak Parti Büyükşehir dışındaki adaylarını bugün resmi olarak açıklayacak. Resmi bir açıklama olmasa da, Kayapınar’da Cevdet Nasıranlı, Yenişehir’de Hüseyin Cengiz, Sur’da Şafak Yöntürk, Bağlar’da Cuma İçten öne çıkmış isimler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi