Kemal Kurkut mezarı başında anıldı

Kemal Kurkut mezarı başında anıldı
Diyarbakır'da 2 yıl önceki Nevroz kutlamasında vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, mezarı başında anıldı DİYARBAKIR YENİGÜN...

Diyarbakır'da 2 yıl önceki Nevroz kutlamasında vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, mezarı başında anıldı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’da 21 Mart 2017’deki Nevroz kutlamasına katılmak için alana gelmeye çalışırken vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, Malatya merkez Batalgazi ilçesindeki Toptaş Mezarlığı'nda mezarı başında anıldı. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Kurkut'un ailesi, HDP il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı anmada, anne Sican Kurkut çocuğunun mezarına sarılarak ağıt yaktı.

“Artık yeter analar ağlamasın”

Anmada konuşan HDP Malatya İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, "Artık yeter analar ağlamasın" diyerek barış çağrısında bulundu. Kemal Kurkut'u haksızca, hukuksuzca katleden zihniyetin elini kolunu sallayarak gezdiği bir ortamda olduklarını ileri süren Gedik, "Türkiye'de hukukun olmadığı, hukukun kişilere özel çalıştığı bir duruma gelmişiz. Halbuki 'Türkiye bir hukuk devletidir' deniliyor. Hukuk devletinde insanların sebepsiz katledilmesine bir örnek Kemal Kurkut'dur. Kaldı ki terörist ilan edilmesinin, morglarda suların kesildiği, mezar verilmediği bir süreçten geçtik. Kemal Kurkut, bir üniversite öğrencisiydi ve müzik okuyordu. Genç, dinamik ve heyecanlıydı. Bir bayrama gitmişti. Kürt halkının bayramını kutlamaya gitmişti. Orada haksız ve hukuksuzca katledildi” dedi.

“Bu ülkede savaşa karşı, barışı diretiyoruz”

Kemal Kurkut’un hesabını soran bir yargı sisteminin olmadığını savunan Gedik, “Katiller ellerini, kollarını sallayarak geziyor. Uyduruk ve kıytırık bir dava açılmış. Adaletsizce salıverildiler. Biz bunu protesto ediyoruz ve gençlerimiz ölmesin diyoruz. Bu ülkede savaşa karşı, barışı diretiyoruz. İnadına barış derken, mutlaka ve mutlaka bu ülkede barışın gelmesi lazım. Bu kadar gencimiz ve canımızı yitirdik. Artık yeter, anneler ağlamasın. Az önce Kurkut'un annesinin feryadını gördük. Yazıktır, günahtır. İnsanlar ölmesin ve hiç bir ana ağlamasın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.