‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın’ eylemi 589'uncu haftasında

‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın’ eylemi 589'uncu haftasında
DİYARBAKIR YENİGÜN - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminin 589'uncu haftası için sosyal...

DİYARBAKIR YENİGÜN - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminin 589'uncu haftası için sosyal medya hesapları üzerinde video yayınladı. Videoda, 1994 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Deveboyu Köyü'nde gözaltına alındıktan sonra katledilen Selim, Hasan ve Cezayir Örhan’ın failleri soruldu.

8 aile tek bir kabirde

İHD Diyarbakır Şube Yöneticisi ve Kayıp Komisyonu üyesi Adnan Örhan, “24 Mayıs 1994 tarihinde, babam Mehmet Selim, Amcam Hasan ve kuzenim Cezayir Örhan, Bolu’dan geldiklerini söyleyen Bolu komandosu askerleri tarafından köyden gözaltına alınıp götürüdürler. Yaptığımız tüm müracaatlar maalesef sonuçsuz kaldı" dedi. Yıllar sonra Kulp Alacaköy’de 8 insana ait toplu mezarın ortaya çıktığını hatırlatan Örhan, "Toplu mezarda birinin babam diğerinin amcama ait kemikler olduğu ortaya çıktı. Kemiklerimizi almak istedik. Ancak kemikler kayboldu. İki yıl boyunca kemikleri aramak zorunda kaldık. Kulp Savcılığı kemiklerin tek torba içerisinde bir kabire gömülü olduğunu söyledi. Biz ayrıştırılıp bize verilmesini talep ettik. Bunun mümkün olmadığını ve bu nedenle mezarlığın açılmamasına karar verildi. 8 aile tek kabrin başına toplanıyoruz. Bize yaşatılan bunca acıdan sonra hiçbir şekilde failler yargılanmadı ve cezalandırılmadı” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.