Kayapınar'da kayyım döneminden 22 kişi için suç duyurusu

Kayapınar'da kayyım döneminden 22 kişi için suç duyurusu
HDP’li Kayapınar Belediyesi, kayyım döneminde imzalanan bir ihalede yapılan usulsüz işlemlerden dolayı 22 personel hakkında suç duyurusunda bulundu. DİYARBAKIR...

HDP’li Kayapınar Belediyesi, kayyım döneminde imzalanan bir ihalede yapılan usulsüz işlemlerden dolayı 22 personel hakkında suç duyurusunda bulundu.

DİYARBAKIR YENİGÜN – 31 Mart yerel seçiminde Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi’ni devralan HDP’li eşbaşkanlar kayyımın bıraktığı borçlarla karşılaştı. Kayyımdan önce yapılan belediye hizmet binasının bitirilmediği, belediyeye ait birçok taşınmazın seçimden hemen önce müftülük, kaymakamlık gibi kurumlara devredildiği görüldü. Kayapınar Belediyesi yönetimi, kayyım döneminde yapılan işlemlere dair başlatılan incelemelerde sözleşme bedeli 40.394.356,00 TL olan “Kilitli Parke Taşı ve Kaldırım Yapım İşi” ihalesinde usulsüzlük yapıldığını tespit etti. Bu tespit doğrultusunda usulsüz işlemlerde dahli olan 22 personel hakkında idari disiplin soruşturması başlatılıp, yine “ihaleye fesat karıştırmak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

‘Açığa alındılar’

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “2017 yılında yapılan ve 2019 yılında kesin kabul aşamasına gelen sözleşme bedeli 40.394.356,00 TL olan ‘Kilitli Parke Taşı ve Kaldırım Yapım İşi’ ihalesinin çeşitli aşamalarında gerçekleştirilmiş usulsüz işlemlerde dahli olan 22 personel hakkında idari disiplin soruşturmasına esas olmak üzere muhakkik atanmış, söz konusu personel hakkında ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından ilgili personeller açığa alınmıştır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.