Kadınlardan Gece Yürüyüşü’ne katılım çağrısı

Kadınlardan Gece Yürüyüşü’ne katılım çağrısı
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Hakkari ve Mardin’de etkinlikler düzenlendi. Diyarbakır’da ise, kadınlar...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Hakkari ve Mardin’de etkinlikler düzenlendi. Diyarbakır’da ise, kadınlar yarın yapılacak Gece Yürüyüşü için katılım çağrısında bulundu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Diyarbakır, Mardin ve Hakkari’de bir dizi etkinlikler gerçekleştirerek, açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır

Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneği öncülüğünde 25 Kasım kapsamında yarın gerçekleştirilecek olan Gece Yürüyüşü için bildiri dağıttı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar ilçe binasında bir araya gelen kadınlar, buradan Sakarya Caddesi’ne kadar bildiri dağıttı.  Yürüyüşe katılım çağrısında bulunan Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Beritan Önen, kadın katliamlarına dur demek için kadınları alanlarda olması gerektiğini söyledi. Kentteki tüm kadınlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Önen, “Biz kadına yönelik her türlü saldırıya karşı yarın alanlarda olacağız” dedi.

‘Birlikte isyan etmek gerekiyor’

HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Hatun Yıldız ise, kadın katliamlarına karşı seslerini yükselteceklerini ifade ederek, “Kadınlar kendilerini yalnız hissetmemeli. Biz ayaktayız ve onların yanındayız. Çocuk yaşta evliliklere, şiddete ve cinayetlere dur demek için tüm kadınları alanlara davet ediyoruz. Birlikte isyan etmek gerekiyor ”diye seslendi. Yarın saat 16.00’da Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bir araya gelecek olan kadınlar, İstasyon Meydanı’na doğru yürüyüş düzenleyecek.

Mardin

Mardin Şahmaran Kadın Platformu, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubesi’nde bir araya gelerek, katledilen kadınların resimlerini taktıkları mor balonları uçurdu.  Etkinlikte konuşan platform üyelerinden Derya Etem, kadın katliamlarına dikkati çekerek, "Kadınları katledenler cezasızlık zırhıyla korunuyor. Katledilen kadınlara söz veriyoruz; onların mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Onları katledenlerin de bir an önce cezalandırılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. Balon uçurulmasının ardından Yarım Ay filminin gösterimi yapıldı.

Hakkari

HDP Hakkari Kadın Meclisi partinin il binasında basın açıklaması yaptı. Partinin İl Eşbaşkanı Sipan Turan, Belediye Eşbaşkanı Hümeyra Armut, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA aktivisleri ve çok sayıda kadının katıldığı açıklamada, yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi Meclis Üyesi Sinem Seven konuştu. Mirabel kardeşlerin mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Seven,  “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete, ataerkil toplumsal yapıya, aile içi şiddete, işgale, savaşa, hak gaspına, kadın kazanımlarına, ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı kadın dayanışmasını örüyor ve sesimizi yükseltiyoruz” diye konuştu. Açıklamanın ardından kadına yönelik şiddet ve buna karşı kadınların mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.