VİDEO HABER : ‘Kaçak elektrik’ davasını kazandı

VİDEO HABER : ‘Kaçak elektrik’ davasını kazandı
Kaçak elektrik kullanmadığı halde kendisine para cezası kesilmesi üzerine Dicle EDAŞ aleyhine açtığı davayı kazanan vatandaş, şirket hakkında manevi...

Kaçak elektrik kullanmadığı halde kendisine para cezası kesilmesi üzerine Dicle EDAŞ aleyhine açtığı davayı kazanan vatandaş, şirket hakkında manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin’de elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle EDAŞ, son yıllarda yoğunlaştığı kaçak kullanım konusunda yeni mağduriyetler yaşatırken, bazı mağdurlar ise konuyu mahkemelere taşıyor.

Kaçak elektrik kullanmadığı halde kendisine para cezası kesilmesi üzerine konuyu adliyeye taşıyarak Dicle EDAŞ aleyhine açtığı davayı kazanan vatandaş, ikinci davayı açmaya hazırlanıyor. Vatandaş,  elektrik şirketi hakkında manevi tazminat davası açacak.  Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Aşiti Mahallesi 3’üncü Cadde Öter-1 Apartmanı'nda ikamet eden Tahsin Karaalp'e, 2017 yılında  “kaçak elektrik” kullandığı iddiasıyla Dicle EDAŞ tarafından toplamda 2 bin 481 TL para cezası kesildi.

Kaçak elektrik kullanmadığı halde Dicle EDAŞ personellerinin kendilerine haksız yere ceza yazmasına tepki gösteren Karaalp, şirkete yaptığı itiraz dilekçesi reddedilince Dicle EDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunarak konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme heyeti, duruşmaların sonunda Tahsin Karaalp’ın kaçak elektrik kullanmadığını tespit etti ve Dicle EDAŞ’a ödediği paranın iade edilmesine karar verdi. Elektrik şirketi hakkında açtığı davayı kazanan Karaalp, İLKHA muhabirlerine, şirket hakkında manevi tazminat davası da açacağını söyledi. Kaçak elektrik kullanmasına rağmen 2017 yılında kendisine kaçak elektrik cezası geldiğini ve bundan dolayı Dicle EDAŞ’ı mahkemeye verdiğini söyleyen Karaalp, yaşanan süreci şu şekilde anlattı:

“Bana ceza geldiğinde,  27.10 2017 tarihinde hukuki yollara başvurdum. Dava yaklaşık 15 gün önce sonuçlandı. Sayaç ve tesisatımda herhangi bir kaçak olmadığı tespit edildi ve Mahkeme benim lehime karar verdi. Mahkeme süreci yaklaşık bir buçuk yıl sürdü. Bu süre zarfında bilirkişi raporları düzenlendi heyet geldi. Dicle EDAŞ’ın keyfi muamele ile ceza kestiği tespit edildi ve tarafıma verdiğim ceza meblağı faiziyle beraber tarafıma iade edildi. Şimdi ise adliyede bulunma sebebim, kurum hakkında suç duyurusunda bulunmaktır. Daha önce haksız olmasına rağmen kaçak elektrik kullandığıma dair böyle bir ithamda bulunuldum. Bunu Dicle EDAŞ yetkilileriyle görüştüm ama düzeltmediler. Bu yanlıştan dönmedikleri için ve hukuki süreçte haklı olduğumdan dolayı hem kurum hakkında hem bu işlemi yapan (kaçak elektrik cezası kesen) personel hakkında suç duyurusunda ve manevi tazminatta bulunacağım.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.