Kabil'de düğün salonuna saldırı: 63 ölü, 182 yaralı

Kabil'de düğün salonuna saldırı: 63 ölü, 182 yaralı
Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısındaki bir Şii mahallesinde, kalabalık bir düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Erkek davetlilerin hedef alındığı...

Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısındaki bir Şii mahallesinde, kalabalık bir düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Erkek davetlilerin hedef alındığı saldırıda en az 63 kişi öldü, 182 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir düğün salonuna intihar saldırısı düzenlendi. Kentin batısındaki bir Şii mahallesinde kalabalık bir düğünün hedef alındığı saldırıda en az 63 kişi öldü, 182 kişi yaralandı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD Afganistan’da, Şii azınlığın da hedef alındığı bir dizi bombalı saldırıyı daha üstlenmişti.

Saldırının, harem-selamlık olarak yapılan düğünde erkeklerin bulunduğu bölümü hedef aldığı belirtiliyor. Bununla birlikte, İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre ölenler arasında kadın ve çocuklar da var.

‘Erkekler bölümünde neredeyse herkes öldü ya da yaralandı’

Görgü tanığı Mohammad Farhag, kadınlar bölümünü ziyaret ettiği sırada erkeklerin oturduğu alandan çok yüksek bir patlama sesi geldiğini söyledi. The Guardian gazetesine konuşan Farhag, “Herkes ağlayarak dışarı koştu. Bütün salon 20 dakika boyunca dumanla doldu. Erkekler bölümündeki neredeyse herkes öldü ya da yaralandı” dedi.

Afgan hükümetinden yapılan ilk açıklamada saldırıdan, Amerikan askerlerinin çekilmesi amacıyla Washington’la barış görüşmeleri yürüten ancak bu süreçte Kabil’deki hükümete karşı silahlı saldırılardan geri adım atmayı reddeden Taliban’ı sorumlu tutuldu. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban’ın ‘bu barbarca saldırının sorumluluğundan kaçamayacağını’ söyledi.

Taliban kınadı

Düzenlediği saldırıları çoğunlukla üstlenmesi ile tanınan Taliban ise suçlamayı reddetmişti. Taliban’dan yapılan açıklamada, saldırıyı kendilerinin düzenlemedikleri ve kınadıkları belirtildi.

Düğün saldırısının, Taliban liderlerinden Haibatullah Akhundzada’nın erkek kardeşinin önceki gün Pakistan’da bir camideki bombalı saldırıda öldürülmesinden sonra düzenlenmesi de dikkat çekici. Pakistan’da dört kişinin öldürüldüğü, 20 kişinin yaralandığı bu saldırıyı da üstlenen olmamıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.