İyi olabilmek, iyi kalabilmek

Ünlülerin dünyası,hem mesleki hem de insani olarak iyi olabilmek kadar her anlamda iyi kalabilmek adına zor bir camia.

Sürekli toplum önünde olan bu insanların hareketli yaşamları en fazla gençler için birer rol model.

MediaCat ve Ipsos Celebrity adlı araştırma şirketleri bu anlamda ünlü isimler arasında bir “Güven Endeksi araştırması” yapmış. Bu araştırma, geçtiğimiz günlerde yayınladı.

Ünlü isimlerin inandırıcılık, güvenilirlik, marka tercihine ve markaya duyulan sevgiye etkilerini raporlayan endekste, bu dönem, ünlülerin sosyal medyada nasıl karşılık buldukları da raporlanmış.

Araştırmada, yardım çalışmalarıyla sürekli gündemde olan Haluk Levent ilk sırada yer alırken, Levent'i Şener Şen takip etmiş. Televizyonların hafiye programlarının en gözde isimlerinden Müge Anlı da güven skoru açısından iki ünlüye oldukça yakın. Beyazıt Öztürk dördüncü sırada bulunurken Tarkan beşinci sırada yer almış.

Endekste 'Türkiye’nin En Güvenilir Ünlüsü' unvanını alan Haluk Levent, aynı zamanda hakkında en çok konuşulan ünlü konumunda. Sanatçı hakkında Twitter’da gerçekleşen konuşmaların büyük çoğunluğunda Levent’in kişiliğinin ön planda olduğu görülüyor.

Özellikle AHBAP ile yaptığı yardımlar, sanatçının sosyal sorumlulukla da sıklıkla anılmasında pay sahibi. Twitter kullanıcıları Levent’i yardımsever (yüzde 51), başarılı (yüzde 30) ve rol model (yüzde 23) olarak tanımlıyor.

İyi olmak ve iyi kalmanın çok zor olduğu bir camiada Haluk Levent, tüm bu tanımlamaları fazlasıyla hak eden hem sanatçı hem de insan olarak rol model olmayı hak ediyor.

Listenin ikinci sırasındaki isim ise Şener Şen.

Şener Şen, endekse göre kişiliği ve profesyonel yaşamı aynı oranda konuşulan tek isim. Arama ve konuşulma trendine bakıldığında, Şen’e dair aranma trendinin yıl boyunca konuşulma trendinden daha yüksek olduğu görülüyor.

Oyuncu özellikle 2019’un Ocak ayında, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen soruşturmalarına dair açıklamaları ile aranır ve anılırken; temmuz ve ağustos aylarındaysa kendisini yeniden tiyatro sahnesine döndüren Zengin Mutfağı oyunu (turne & biletler) hakkında aranıyor.

Dejenere/yoz anlayışın hakim olduğu ünlüler dünyası bence bir ülkenin toplumsal seviyesini de ortaya koyan önemli tablo.

Haluk Levent, Şener Şen gibi sanatçıların bu anlamda ortaya koydukları insani performanslar, icra ettikleri sanata toplumsal bilinç olarak değer katması açısından önemli.

Bu gibi örneklerin daha da çoğalmaları dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi