“İttifakı önemsiyor büyük anlam veriyorum”

“İttifakı önemsiyor büyük anlam veriyorum”
HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimler öncesi Kürt siyasi partileri arasında kurulan ittifak için “Kürdistani...

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimler öncesi Kürt siyasi partileri arasında kurulan ittifak için “Kürdistani ittifakı önemsiyor, büyük anlam veriyorum” diyerek, herkesi bu ittifakın içinde yer almaya davet etti

Mehmet Uğur ÇAKIL

DİYARBAKIR - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere HDP çatısı altında girme kararı alan 7 Kürt partisi, Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısı ile bu kararlarını kamuoyuna deklare etti.  Kurulan ittifaka, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş’tan da destek mesajı geldi. Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden mesaj gönderdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın okuduğu Demirtaş mesajı şöyle:

“Değerli arkadaşlar sevgili dostlar;

Kürt halkının yüzlerce yıldır devam eden siyasi ve ruhsal açıdan ve bununla birlikte coğrafi açıdan parçalanmışlığı başımıza getirilen felaketlerinde onlardan kaynaklı acılarında zemini oldu. Kürt halkı kendi ulusal birliğini sağlayamadığı içindir ki işgallere katliamlara karşı kendini yeterince koruyamadı. Doğası, kültürü, dili, tarihi bir bütün olarak yeryüzündeki varlığı hep ağır saldırı altında kaldı. Ve yüzyıllardır halkımızın tümü ulusal birlik ruhunun ve ittifakının eksiksiz gerçekleşmesini bizlerden bekliyor.  Bugün Kerkük’te, Musul’da, Süleymaniye’de, Afrin’de veya Bakûre Kürdistan’ın her köşesinde Rojhilat’ta yaşanan acıların ve trajedilerin tek müsebbibi Kürt halkının düşmanları değildir. Kürt halkının ulusal ittifakını sağlayamayan siyasetçilerinde bunda ağır sorumluluğu vardır. Bu vesileyle bugün altına imza attığımız Kürt Partilerinin siyasal işbirliği iradesini tarihi açıdan son derece anlamlı ve önemli bulduğumu belirtmek istiyorum.

‘Ulusal birliğe dönüşmesini temenni ediyorum’

Tarihin bizlere yüklediği sorumluluklar karşısında partilerimizin veya şahsımızın çıkarları doğrultusunda küçük hesaplara girmek bizlere yakışmazdı. Demokratik çözüm ve barış için Kürt halkına yönelik saldırıları durdurabilmek için bu Kürdistani ittifakı önemsiyor, büyük anlam veriyorum. Anadil çalışmaları ile başlayıp yerel seçim ittifakıyla devam edem bu birlikteliğin kurumsallaşarak kalıcı bir ulusal birliğe dönüşmesini temenni ediyorum.  Bu doğrultuda partim HDP’nin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan en geniş ve kapsayıcı politikayı benimseyeceğini biliyorum. Hangi siyasi gelenekten olursa olsun Kürt halkının değerlerine ve Kürdistan’ın özgür yaşamına inanan her kardeşimiz, bu ulusal birlik ruhunun parçası olarak aynı zamanda temsiliyet noktalarında görev almalı, birlik ruhu bu şekilde ete kemiğe büründürülmelidir.  Bütün değerli kardeşlerimin bu ittifaka kalbini açarak ve kucaklayarak yaklaşmasını umuyorum. Yaşanacak ufak tefek yetmezliklere, eksikliklere takılmadan herkesi bu ittifakın içinde yer almaya davet ediyorum. Özellikle AKP’de yer alan Kürt halkının evlatlarını zulüm partisini terk ederek bu ittifaka katılmaya çağırıyorum. Çok daha güçlü ve başarılı ittifaklara zemin hazırlayacağına inandığım bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyor, ittifakın hayırlar getireceği inancıyla 7’den 70’e bütün bütün halkımızı bu ittifak etrafında kenetlenmeye çağırıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.