İmamlara bağımlılıkla mücadele sunumu

İmamlara bağımlılıkla mücadele sunumu
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği'nin imamlara yönelik "Bağımlılıkla  Mücadele de Farkındalık Oluşturma Eğitimi" Diyarbakır, Bağlar...

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği'nin imamlara yönelik "Bağımlılıkla  Mücadele de Farkındalık Oluşturma Eğitimi" Diyarbakır, Bağlar ilçesi Çelebi Eser Kur'an Kursu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitime Bağlar İlçe Müftülüğü’nde görev yapan 180 din görevlisi katıldı

Remziye ÇELİK

DİYARBAKIR İl Müftülüğü ile Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Bağlar ilçe müftülüğünde görev yapan 180 din görevlisinin katıldığı aylık mutad toplantısına katılan Yeşil Yıldız Derneği Başkanı Yahya Öger; Din görevlilerine bağımlılıkla mücadelenin zorluklarını, karşılaşılabilecek sorunları, Diyarbakır saha verilerini paylaştı. Öger, uyuşturucu ile mücadelede din görevlisinin rolü ve önemi üzerinde sunum yaptı.

“Bağımlılıkla mücadelede en önemli görev din görevlisine düşüyor”

İmamların sorularını cevaplandıran Dernek Başkanı Yahya Öger bağımlılıkla mücadelede en önemli ayağının din görevlisine düştüğünü bu anlamda her din görevlisinin bir çok konuda öncülük yaptığı gibi bağımlılıkla mücadelede görev yaptığı bölgesinde gençlerin sorunlarını bilmesi,ailelerin sosyoekonomik yapısının ne durumda olduğunun öğrenilmesinin önemli olduğunu söyledi. Öger, “ Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde ve Diyarbakır'da imamlara yönelik pozitif bir bakışın olduğunu  görüyoruz. Bu olumlu bakış açısını mücadele noktasında  kazanca çevirmek elimizde, gençlerin sıkıntılarının görevli arkadaşlar tarafından konuşularak yardımcı olunması bağımlılık ile mücadelede elimizi güçlendirir. Bağımlılık yapıcı maddelere bulaşmada manevi boşluğun sebepler arasında olduğunu,aynı zamanda önleyici ve tedavi sonrası yani tekrar topluma kazandırma noktasında manevi rehabilitasyonun önemide çok büyüktür” dedi.

“Gençlik ve aile elimizden kayıyor”

Toplumdaki kötülüklerin temelinde alkol ve uyuşturucu yattığına dikkat çeken Öger, “Din görevlilerinin alkole karşı göstermiş olduğu hassasiyetin tütüne ve maddeye karşı da gösterilmesi önemlidir. Toplumda var olan pek çok sıkıntının taciz,kadına karşı şiddet, hırsızlık, trafik kazalarını ve cinayetlerin alkol,uyuşturucu ve kumar olduğunu malesef veriler gösteriyor. Üzülerek söylemek gerekir ki pek çoğumuz bu verileri kabul etmiyor ya da kendimize yakıştıramıyoruz. Şunu net bilmek gerekir ki biz suçlu aramanın peşinde koşarken gençlik ve aile elimizden kayıyor. Bizim bir an önce elinden tuttuğumuz genç sayısını bir ise ona çıkarmamız gerekmektedir. Aksi takdirde önümüzde vijdani olarak rahatsız olacağımız pek çok olumsuz durumla karşı karşıya kalırız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.