HDP'li bir vekilde korona tespit edildi

HDP'li bir vekilde korona tespit edildi
TBMM'de korona haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak HDP'li bir vekilin testi pozitif çıktı. Artan vaka sayıları üzerine yeni tedbirler alındı.   DİYARBAKIR...

TBMM'de korona haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak HDP'li bir vekilin testi pozitif çıktı. Artan vaka sayıları üzerine yeni tedbirler alındı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - TBMM’de günlerdir üst üste gelen korona vakalarına bir yenisi eklendi. Son olarak HDP’li bir vekilin testi pozitif çıktı. Günde 400 testin yapıldığı Meclis’te pandemi timleri kuruldu. HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Grup salonumuzun da bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğu hafta başında tespit edilmiştir. Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır. Bu kapsamda yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir. Bu konuda bulaşın artmaması için maske, fiziki mesafe ve hijyene dikkat etme tedbirlerinin aksatılmaksızın hem Meclis’te hem de Meclis dışında uygulanması konusunda kararlı ve özenli olmaya devam edeceğiz” denildi.

Yeni tedbirler alındı

Salgının TBMM’ye sıçramasının ardından Covid-19 Kriz Yönetim Komisyonu oluşturuldu. Başta ziyaretçi yasağı olmak üzere bir dizi önlem alınan Meclis’te son dönemde artan vaka sayıları üzerine yeni tedbirler alındı. TBMM Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan genelge ile 100. Yıl Bahçe Lokantası ve Üyeler Lokantası hariç tüm lokantalar, çay ocakları kapatıldı. Personelin, yerleşke içinde sosyal mesafe, maske ve el hijyeni başta olmak üzere temizliğe hassasiyetle riayet etmesi istendi. Tedbirler kapsamında Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Destek Hizmetleri Başkanlığı ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı tarafından pandemi timleri oluşturulmasına karar verildi. Timler alınan kararların uygulanması başta olmak üzere salgınla mücadelede uygulanan önlemlerin denetiminden sorumlu olacak, TBMM Yerleşkesi ve eklentilerinde ortaya çıkacak ihlaller için tutanak düzenleyebilecek ve tutanaklara istinaden gerekli idari yaptırımlar uygulanacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.