HDP’li belediyelere kayyum atandı

HDP’li belediyelere kayyum atandı
HDP’li Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediye eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kayyum atanırken, belediye eşbaşkanları da evleri basılarak...

HDP’li Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediye eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kayyum atanırken, belediye eşbaşkanları da evleri basılarak gözaltına alındı. Bu arada İçişleri Bakanlığı kararıyla 4 ay önce yerine kayyum atanan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken de evine yapılan operasyonla gözaltına alındı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı. Belediye binalarının etrafında polislerce yoğun güvenlik önlemleri alınırken, belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı, belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi.  Belediyelere kayyum atamalarıyla birlikte belediye eşbaşkanlarının da evlerine operasyon düzenlendi. Evlerine operasyon yapılan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, Eğil Belediye Eşbaşkanı Mustafa Akkul ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı.

Diken’e 4 ay sonra gözaltı

Bu arada İçişleri Bakanlığı kararıyla 13 Kasım 2019’da yerine kayyum atanarak görevden uzaklaştırılan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken’in evine de, hakkında ‘‘Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Evinde yapılan aramanın ardından Diken, gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Diken’in avukatı Feride Laçin, kayyum ataması ve görevden uzaklaştırılma kararından 4 ay sonra böyle bir gözaltının kayyum gerekçesiyle yapılmasının hukuka aykırı olduğunu savundu.

65 belediyeden 37'sine kayyum

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyım atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 2 il, 30 ilçe ve 2 belde belediyesine kayyum atanmış oldu. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.