HDP'den saldırıya kınama!

HDP'den saldırıya kınama!
DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 5 sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin...

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 5 sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Olayın kınadığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalındaki ormanda ağaç kesmeye gidenlerin aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 5 yurttaşın yaşamını yitirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yurttaşların hayatını kaybetmesine neden olan olayı kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Toplumsal barışa, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz ve infaz yasasında eşitlik sağlanması için toplumun birçok kesiminin bir araya geldiği bir süreçte yaşanan saldırı birçok soru işaretini barındırmaktadır. Salgın nedeni ile toplumsal dayanışmamızı en güçlü kılmamız gereken bir süreçte meydana gelen bu olay bir an önce aydınlatılmalıdır. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.