HDP: Yaşam kazandı

HDP: Yaşam kazandı
Açlık grevleri ve ölüm oruçlarının sonlandırılmasının ardından yazılı açıklama yayınlayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli,...

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarının sonlandırılmasının ardından yazılı açıklama yayınlayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Öcalan'la yapılan avukat görüşünü "olumlu bir adım" olarak değerlendirdi. Açıklamada, "Bu süreçte bizlerle birlikte olan, desteğini ve dayanışmasını esirgemeyen bütün demokrat ve vicdan sahibi insanlara, ailelere, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" denildi.

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN - Abdullah Öcalan’ın, açlık grevleri ve ölüm oruçlarının amacına ulaştığını belirterek eylemin sona erdirilmesi çağrısının ardından HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan eylemler sonlandırıldı.

Açlık grevi ve ölüm oruçlarının sonlanmasının ardından HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan “Yaşam Kazandı” başlığıyla yaptıkları yazılı açıklamada, “Yurtiçinde, yurtdışında ve cezaevlerinde aylardır sürmekte olan açlık grevleri bugün itibariyle sona erdirildi. Açlık grevlerinin daha fazla insan canına ve sağlığına zarar gelmeden sona ermesi başta ailelerin, demokratik kamuoyunun ve vicdan sahibi herkesin beklentisiydi” ifadelerine yer verdi.

‘Avukat görüşlerinin yapılabilir olması olumlu bir adım’

“Açlık grevcilerinin talebi olan İmralı’da Sayın Öcalan’a ve diğer hükümlülere yönelik ağırlaştırılmış mutlak tecridin sona ermesi, iç ve uluslararası hukuk açısından hükümlü haklarının kullanılabilir hale gelmesi, avukat görüşlerinin yapılabilir olması olumlu bir adımdır” denilen açıklama şu şekilde:

Büyük bir kararlılık göstermiştir:  Hukukun uygulanması için bedel ödeyerek açlık grevi ve ölüm orucuna yatan tüm tutuklu ve hükümlüler özgürlük ve barış, hukuk ve demokrasi için büyük bir kararlılık göstermiştir. Bu süre boyunca sekiz insanın canını yitirmesi hepimizi büyük acılarla karşı karşıya bırakmıştır. Ne yazık ki, böyle acılarla karşılaşmayalım diye verdiğimiz çabalar yetersiz kalmış, can kayıpları önlenememiştir. Onlara büyük bir üzüntü ve acıyla bir kez daha rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Çabalarımızı daha da yoğunlaştıracağız:  Önümüzdeki dönemde demokratik siyaset alanındaki eksiklerimizden de ders çıkararak demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesini daha kararlı ve örgütlü sürdürmek, demokratik siyaseti başarılı kılmak için çabalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.

İnsan hakları kuruluşlarına büyük görev düşüyor:  Şimdi açlık grevini sürdürmüş olanların sağlıklarına hızla kavuşarak bu süreci tamamlamaları için bütün gücümüzle çalışacağız. Etkili ve hızlı tedavi sağlanması önümüzde duran en acil ve önemli görevdir. Bu konuda Sağlık ve Adalet Bakanlıklarına, bu alanlardaki meslek örgütlerine, TTB ve TİHV’ye, tüm insan hakları kuruluşlarına büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Bizler sürecin yakından takipçisi olacağız.

Teşekkür ediyoruz:  Bu süreçte bizlerle birlikte olan, desteğini ve dayanışmasını esirgemeyen bütün demokrat ve vicdan sahibi insanlara, ailelere, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.