Eylem yapan ailelerin sayısı 9'uncu günde 24'e yükseldi; Biz birbirimizi öldürüyoruz

Eylem yapan ailelerin sayısı 9'uncu günde 24'e yükseldi; Biz birbirimizi öldürüyoruz
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı 9'uncu gününde 23'e...

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı 9'uncu gününde 23'e yükseldi.  Ailelere destek ziyaretinde bulunan Uluslararası İnsan Hakları Derneği Başkanı Remzi Çayır, “Biz birbirimizi öldürüyoruz, Amerika seviniyor. Türkler-Kürtler kardeştir, bu ülke hepimize yeter” dedi. Aileleri ziyaret eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ise gözyaşlarını tutamadı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile 3 Eylül'de oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı, eylemin 9'uncu gününde 24'e yükseldi. Dün HDP il binası önüne gelen baba Mehmet Kahraman, oğlu Ercan Kahraman’ın 1999 yılında PKK tarafından kaçırıldığını ve bugüne kadar bütün kurumları dolaştığını fakat haber alamadığını belirterek oturma eylemine katıldı. Oğlunun şu anda 40 yaşında olduğunu belirten acılı baba, 20 yıldır oğluna hasret yaşadığını ifade ederek, oğlunun bulunmasını istediğini söyledi. Nihan Çiçek ise, kızı Hatun Çiçek’in 5 yıl önce kocasının akrabaları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.

Er Sedat'ın teyzeleri de eyleme katıldı

Van’da vatani görevini yaptığı sırada akrabalarını görmek için Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine giden ve buradan Erzurum’a giderken Lice ilçesi Fis Ovası mevkiinde PKK tarafından minibüsten indirilerek kaçırılan er Sedat Uslu'nun (28) teyzeleri Halime Şehitoğlu ile Macide Uslu da, 2015 yılından bu yana yeğenlerinden haber alamadıklarını ifade ettiler. Halime Şehitoğlu ve Macide Uslu, Sedat’ın annesi olmadığı için HDP il binası önüne geldiklerini ve yeğenlerine kavuşmadan buradan gitmeyeceklerini söylediler.

Kızını internetten gördü, yıkıldı

Fatma Akkuş, kızı Songül Akkuş'un (16) 2015 yılında örgütrün Suriye kolu YPJ'ye katıldığını ve kızını internet sitelerinde gördüğünü söyledi. HDP önündeki ailelere destek verip oturma eylemine katılan Fatma Akkuş, "Kızım geri dön, ne olursa olsun kızımsın, bağrıma basıyorum geri dön. Geri dönmesini istiyorum. Baban hastadır ne olur geri dön" diyerek gözyaşlarına hakim olmadı.

“Biz birbirimizi öldürüyoruz”

Bu arada ailelere yapılan destek ziyaretleri her geçen gün artıyor. Uluslararası İnsan Hakları Derneği Başkanı Remzi Çayır ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri. aileleri ziyaret ederek destek verdi. Tek umutlarının bu toprakların her türlü şiddetten, savaştan, kandan, baruttan ve gözyaşından arınması olduğunu altını çizen Çayır, “Biz birbirimizi öldürüyoruz, Amerika seviniyor. Gavuru sevindirmeye gerek yok ve düşman seviniyor. Onun için Türkler-Kürtler kardeştir, bu ülke hepimize yeter insanca yaşamak için. Sizin bu yüreğinizden çıkan çığlığa biz de dua ediyoruz ve yanınızdayız” dedi.

“Artık silahla aranıza mesafe koyun”

Çayır, “Hem şiddeti hem de siyaseti yapana da seslenmek istiyorum. Lütfen artık silahla aranıza mesafe koyun. Diyarbakırlı, Ağrılı analar ağlamasın. Niye konuşamıyoruz, niye dertleşemiyoruz. Problem varsa adam seçiyorsunuz, parlamentoya gönderiyoruz. Parlamentodaki adamlar aciz mi ki siz silaha başvuruyorsunuz. İnsanları kaçırıyorsunuz. Dünyada en çok silahlı örgütlerin kullandığı çocukların yaş aralığı 12-16 yaş aralığıdır. Çocukları kullanarak siz neyi halledeceksiniz, neyin dermanı olacaksınız. Onun için biz yüreğimizle, merhametimizle, duamızla ve sesimizle sizin bu çağrınıza destek vermeye ve duanıza dua katmaya geldik. İnşallah buradan ben büyük bir çığır açacağınıza inanıyorum. Anneler bu işe bulaşırsa inşallah bu topraklar güler" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından ailelerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Çayır ve beraberindekiler daha sonra bölgeden ayrıldı.

Nevin Gökçek gözyaşlarını tutamadı

Aileleri ziyaret eden bir diğer isim ise eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek oldu. , aileleri dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Ağlayan ailelerle sohbet edip acılarını paylaşan Gökçek'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Gökçek, "Allah düşmanıma bile evlat acısı vermesin, onları evlatlarıyla sınamasın. Hepimiz kardeşiz. Bu anaların haklı ve onurlu mücadelesi mutlaka kazanacak” diye konuştu.

Sanatçılardan oturma eylemi yapan ailelere destek

Yerelden Evrensele Sanat Platformu ve Tiyatro Oyuncuları Derneği üyeleri de oturma eylemine devam eden ailelerle görüşerek destek verdi. Dernek adına açıklamada bulunan yönetmen İsmail Yeşilbağ, Diyarbakırlı yiğit annelerinin ellerinden öptüğünü, platform ve dernek mensuplarının selamlarını ilettiğini, kazanmaları için de yürekten dua ettiklerini söyledi. Sanatçının muhalif olduğunu ama gerçek muhalif sanatçı olmanın ilk önce emperyalizme muhalif olmak olduğunu kaydeden Yeşilbağ, “Bu anneler kazanacaktır. Bu anneler ve bu babalar kazanacaktır. Böylece hepimiz kazanacağız. Türkler ve Kürtler kardeştir. Türkler, Kürtler, Çeçenler, Çerkezler, Lazlar kazanacağız. Burada bulunan insanlar evlatları için ölüm dahil her türlü tehlikeyi göze alarak buraya gelmiştir. Selam olsun tüm yiğit insanlara” dedi.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.