HDP, Çermik'te adaylarını tanıttı

HDP, Çermik'te adaylarını tanıttı
HDP'nin Çermik Belediye Eşbaşkan adayları Makbule Çakın ve Muharrem Şahin, ilçede çalışmalarına başladı.. DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi...

HDP'nin Çermik Belediye Eşbaşkan adayları Makbule Çakın ve Muharrem Şahin, ilçede çalışmalarına başladı..

DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çermik İlçe Belediye Eşbaşkan adayları Makbule Çakın ve Muharrem Şahin’in tanıtımı için program düzenlendi. Eşbaşkan adayları ile birlikte HDP milletvekilleri Remziye Tosun ve Semra Güzel, HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, Kaplıcalar mevkiinde karşılandıktan sonra ilçe merkezine giriş yaptı. Adaylar, HDP Çermik ilçe binası önünde "Amed ya me ye” ve “Çermik ya me ye" sloganlarıyla karşılandı.

‘HİZMETTE ÖTEKİLEŞTİRME OLMAYACAK’

Çok sayıda kişinin katıldığı tanıtım etkinliğinde konuşan HDP Çermik Belediyesi Eşbaşkan Adayı Muharrem Şahin, HDP'nin bütün dillerin, dinlerin ve renklerin partisi olduğunu belirterek, 31 Mart’ta zafer kazanacaklarını söyledi. Şahin, kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacak bir biçimde hizmet sunacaklarını vurgulayarak, Çermik ilçesini hak ettiği değere ulaştıracaklarını belirtti.

ANAYASANIN AMACI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Adnan Selçuk Mızraklı ise DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in açlık grevinin 87’nci gününde olduğunu hatırlatarak, vicdanı olan herkesin bu direnişi yüreğinde hissetmesi gerektiğini vurguladı. Tarih yazıldığından bu yana devletin hukukla anıldığını belirten Mızraklı, devletten hukuk çıkarıldığı zaman geriye zorba bir rejimin kalacağını söyledi. Mızraklı, Anayasaların toplum sözleşmesi olduğunu belirterek, amacının da güçlünün karşısında güçsüzü korumak olduğunu vurguladı.

‘FİKRİMİZİ HAPSEDEMEZLER’

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı dünkü davayı hatırlatan Mızraklı, bu yargılamada adaletin olmadığını ifade etti. Mızraklı, konuşmasına şöyle devam etti: "Her birine 15'er yıl ceza verdiler. Onları dört duvar arasına koyabilirler ama yüreklerimizden sökemezler. Bizi hapsedebilirler ama fikrimizi düşüncelerimizi ve zihniyetimizi hapsedemezler."

Tanıtımın ardından milletvekilleri ve adaylar, Dicle ilçesine geçti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.