“HDP binası neden polis ablukasında?”

“HDP binası neden polis ablukasında?”
HDP Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, HDP Diyarbakır İl Binası'nın neden polis ablukasında tutulduğunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya...

HDP Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, HDP Diyarbakır İl Binası'nın neden polis ablukasında tutulduğunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu

DİYARBAKIR - HDP Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Gazeteduvar’da yer alan habere göre Mızraklı, soru önergesinde, Kasım ayından bu yana HDP Diyarbakır İl Binası’nın polis ablukasında olduğunu belirterek, bunun nedenini sordu. Polis ablukasının halkın il binasına gelip gitmesini engellemek olduğunu ileri süren Mızraklı, şunları söyledi:

“19 Kasım 2018’de seçim startını vererek aday adayı başvurularını almaya başladıktan sonra Diyarbakır HDP İl Binası polis ablukasına alınmaya başlanmıştır. HDP Diyarbakır İl Binası her gün polislerce zırhlı ve sivil araçlar ile ablukaya alınmaktadır. Binaya girip çıkan herkesin fotoğrafı çekilmekte ve videoya alınmaktadır. İl binasına gelen vatandaşlar bu uygulamalar ile taciz edilmekte ve siyasi bir partinin olağan faaliyetlerine illegal bir görüntü verilmek istenmektedir. Bu konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği ve Emniyeti ile görüşen HDP İl Yönetimi ablukanın kaldırılması yönünde taleplerini iletmelerine rağmen abluka kaldırılmamıştır. Bu uygulamanın kaldırılmaması, HDP’nin seçim çalışmalarını ve il binasına halkın geliş gidişlerini engellemek amaçlı olduğunu açıkça göstermektedir.”

“İl binasına gelenlerin fotoğrafı çekiliyor”

Mızraklı’nın Süleyman Soylu’nun cevaplaması için sorduğu sorular şöyle:

1) HDP Diyarbakır İl Binası’nın kolluk kuvvetleri ve zırhlı araçlar ile abluka altına alınmasının nedeni nedir?

2) HDP Diyarbakır İl Yönetimi’nin ablukanın kaldırılması yönünde valilik ve emniyette talepte bulunmalarına rağmen abluka halen neden devam etmektedir?

3) İl binasına girip çıkan herkesin fotoğraf ve videolarının çekilmesinin nedeni nedir? Fotoğraf ve videoların çekilmesinin yasal bir dayanağı var mıdır?

4) Son 6 ay içerisinde HDP Diyarbakır İl Binası önünde görevlendirilen kolluk kuvvetlerinin ve zırhlı araçların sayısı kaçtır? Görevlendirilen polis ve zırhlı araç sayısı neye göre belirlenmektedir?

5) Son 5 yıl içerisinde HDP il binalarına yapılan saldırıların sayısı kaçtır? Kaç saldırının faili yakalanmıştır? Failler ile ilgili yapılan yasal işlemler ne aşamadadır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.