Hasat bekleyen 100 dönüm ekin küle döndü

Hasat bekleyen 100 dönüm ekin küle döndü
Mardin'de hasat edilmeyi bekleyen buğday ve mercimek ekili yaklaşık 100 dönüm tarla yandı. DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkış...

Mardin'de hasat edilmeyi bekleyen buğday ve mercimek ekili yaklaşık 100 dönüm tarla yandı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkış sebebi tespit edilemeyen yangında buğday ve mercimek ekili yaklaşık 100 dönüm tarla küle döndü.

İlçeye bağlı kırsal mahallerden Kasrike Mahallesinde, kuru otların bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmasıyla başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle de kısa sürede büyüdü. Yangın köylünün henüz hasadını yapmadığı buğday ve mercimek tarlalarına sıçradı.

Yangını fark eden köylüler, itfaiye ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine yangın bölgesine 2 itfaiye arasöz ve arama kurtarma aracı sevk edildi. Ekipler, yangına tasdikli suyla müdahale ederken köylüler de seferber oldu, kimi traktörlerle yangının önünü sürerek alevlerin öbür ekinlere sıçramasını engellemeye çalıştı kimi de ellerine aldıkları çalılarla ve elbiselerle yangını söndürmeye çalıştı.

Yangın, itfaiye ve köylülerin yaklaşık bir saat söndürme çalışmalarından sonra kontrol altına alınırken, hasat bekleyen yaklaşık 100 dönüm buğday ve mercimek ekini küle döndü. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.