Hangi ülkelere vizesiz gidilebiliyor?

Hangi ülkelere vizesiz gidilebiliyor?
Rusya ile Türkiye arasında varılan vize serbestisi çerçevesinde hizmet ve hususi pasaport sahiplerine yönelik vize muafiyeti uygulaması bugün başladı....

Rusya ile Türkiye arasında varılan vize serbestisi çerçevesinde hizmet ve hususi pasaport sahiplerine yönelik vize muafiyeti uygulaması bugün başladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre uluslararası taşımacılık yapan sürücüler de karşılıklılık temelinde vize muafiyetinden yararlanacak.

DİYARBAKIR YENİGÜN - 25 Temmuz'da imzalanan kararnamenin bugün uygulamaya konmasıyla beraber birçok yeşil ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşı Rusya'ya vizesiz uçuş gerçekleştirdi. Avrupa Birliği, vize başvuru ücretlerinin 60 eurodan 80 euroya çıkartılmasını öngören yasayı onaylamasının ardından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler daha cazip hale gelmişti. Son olarak Azerbaycan ve Rusya tarafından vizesiz seyahat için atılan adımlar ile dünya üzerinde toplam 90 ülke 1 ve 3 ay arası turistik ziyaretlerde zahmetsizce gidilip görülebilecek.

Ayrıca 15 ülke sınır kapısında, 10 ülke de internet üzerinden Türkiye vatandaşlarına hızlı ve zahmetsiz şekilde turistik vize sağlıyor.

İşte vize sorunu yaşamadan gidip gezebileceğiniz ülkeler:

1 aydan kısa ülkeler:

Katar (14 gün), Bahreyn (15 gün), Dominika (21 Gün), Ermenistan (21 gün - Havalimanında), Irak (10 gün - Kapıda), Myanmar (28 gün, e-vize)

1 ay, 45 gün veya 2 aylık ülkeler:

Cook Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Filipinler, Filistin (İsrail üzerinden geçiş dolayısıyla İsrail vizesi zorunlu), Güney Afrika, Kazakistan, Kosta Rika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (TC kimliğiyle pasaportsuz giriş), Madagaskar (Havalimanında), Maka, Maldivler, Mauritius, Meksika (e-vize), Moğolistan, Niue, Özbekistan, Palau, Saint Lucia (45 Gün), Saint Vincent ve Grenadinler Adaları, Samoa (60 gün), Svaziland, Taylan, Tayvan (Havalimanında vize + 2 Fotoğraf), Trinidad ve Tobag, Tuvalu, Ukrayna (60 gün), Vanuatu, Brunei, Cape Verde (Havalimanında), Doğu Timor, Kamboçya (e-vize), Mozambik (Havalimanında), Ruanda, Sri Lanka (e-vize), Tacikistan (45 gün e-vize), Tonga, Zambiya (kapıda) ve Zimbabve (kapıda).

3 aylık ülkeler:

Andorra, (Coğrafi ve altyapı nedenlerinden ötürü bu mikro ülkeye ulaşmak için yine de Şengen vizesi gerekiyor) Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belarus, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Botswana, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Ekvador, El Salvador, Fas, Guatemala, Güney Kore, Haiti, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kolombiya, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Malezya, Moldova (TC kimliğiyle pasaportsuz giriş), Nikaragua, Paraguay, Peru, Saint Kitts ve Nevis Adalar, Seyşeller, Sırbistan, Singapur, St. Vincent-Grenadines, Suriye, Şili, Tunus, Turks ve Caicos Adaları, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Cibuti (Havalimanında), Fildişi Sahili (e-vize), Kenya, Komor Adaları, Kuveyt (kapıda), Monako (Fransa üzerinden dolayısıyla Şengen gerekiyor), Nepal (kapıda), Pakistan (e-vize), Tanzanya (kapıda), Togo (kapıda), Uganda ve Senegal.

3 ayın üzerindeki ülkeler:

Fiji (120 Gün), Gürcistan (1 Yıl TC kimliğiyle pasaportsuz giriş), Kırgızistan (Süre Sınırı Yok- Kayıt Bürosu’na Kayıt Zorunlu), Panama (180 Gün)(Kaynak: euronews)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.