‘Halkla birlikte karar alacağız’

‘Halkla birlikte karar alacağız’
HDP'nin Çınar Belediye eşbaşkan adayları Necla Tamriş ve Bedri Kaya, ilçedeki sorunların çözümü konusunda halkla ortaklaşacaklarını belirterek,  "İlçede...

HDP'nin Çınar Belediye eşbaşkan adayları Necla Tamriş ve Bedri Kaya, ilçedeki sorunların çözümü konusunda halkla ortaklaşacaklarını belirterek,  "İlçede ne yapacaksak halkla birlikte karar alıp yapacağız" diye konuştu. Tarımın önemine dikkat çeken Kaya, belediyenin katkılarıyla ilçede tarımda kooperatifleşmeye gideceklerinin altını çizdi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Çınar Belediyesi eşbaşkan adayları Necla Tamriş ve Bedri Kaya, seçime sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı. Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2014 yerel seçimlerinde 13 bin 500 oy ile kazandığı belediye, BDP'nin kayyum atanmayan belediyeler biri. Ancak, belediye eşbaşkanlarının tüm yetkileri ellerinden alınmış durumda.

HDP, ilçede ittifak yaptığı Kürt partilerinden Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T) partisinden Bedri Kaya ve Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi üyesi Necla Tamriş'i belediye eşbaşkan adayı olarak gösterdi. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala eşbaşkan adayları, ilçeye dönük projelerini anlattı.

İttifakın önemine dikkat çeken Kaya, oluşturulan ittifakın Kürt halkı için ileriki yıllarda daha da iyi olacağını vurguladı. Kanunu Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye personellerin işten çıkarıldığını belirten Kaya, ihraç edilen personellerin işe iade edilmesi için de çaba sarf edeceklerini belirterek, "Yasal sorunu olmayan arkadaşlarımızın işe iade edilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

'Birlikte karar alacağız'

İlçeye bağlı 93 kırsal mahallenin olduğunu belirten Kaya, seçim çalışmaları kapsamında şu ana kadar 70 mahallede çalışma yürüttüklerini söyledi. Kaya, gittikleri her mahallede ise halk tarafından coşkuyla karşılandıklarını ifade etti. Mahalle ziyaretlerinde yurttaşlar ile yaşadığı bir anekdotu paylaşan Kaya, "Bir siyasi partinin adayı yurttaşlara, şeker fabrikası açacağını vaat ediyor.  Bir yurttaş da bu adaya  'elinizdeki şeker fabrikalarını kapatıyorsunuz, bize nasıl şeker fabrikasını açıyorsunuz' diye tepki gösteriyor" ifadesinde bulundu.

'Kooperatifleşmeye gideceğiz'

Topluma yapamayacakları vaatlerinin sözünü vermediklerini dile getiren Kaya, "İlçede ne yapacaksak halkla birlikte karar alıp yapacağız" diye konuştu. Tarımın önemine dikkat çeken Kaya, belediyenin katkılarıyla ilçede tarımda kooperatifleşmeye gideceklerinin altını çizdi.

Necla Tamriş, uzun yıllardır Barış Anneleri’nin içinde aktif olarak yer alıyor. Tamriş, belediye eşbaşkanı seçilmesi durumunda ise Barış Anneleri ile birlikte barış mücadelesine devam edeceğini vurguladı. Kadın mücadelesine dikkat çeken Tamriş, kadın, gençlik ve kültür alanında projeler yapacaklarını dile getirdi.

'Kadınlara dönük projelere geliştireceğiz'

Mevcut belediye eşbaşkanlarının yetkilerinin ellerinden almasından kaynaklı dolayı ilçedeki belediye bünyesinde çalışmalarını sürdüren kadın kurumlarının işlevsiz hale getirildiğini dile getiren Tamriş, bu kurumların da yeniden inşa edeceklerini ifade etti. Tamriş, yine kadın çalışmaları kapsamında ilçede bir kadınlara ait bir kafe açacaklarını ve parklarda da kütüphaneler inşa edeceklerini ifade etti.  Tarım ve hayvancılık alanında çalışan kadın emekçilerine dikkat çeken Tamriş, kadınların ürünlerini satacağı kadın pazarlarını da inşa edeceklerini aktardı.

Kırsal mahallelerde yaşayan kadınların durumuna işaret eden Tamriş, kırsal mahallelerdeki evleri tek tek ziyaret ederek, kadınların daha da fazla bilinçlenmesi için kadınlara kadın mücadelesini anlatacağını ifade etti.

Eşbaşkanların ilçeye dönük projeleri ise şöyle:

* Kadınların meslek edinmesi için kurslar düzenleyeceğiz ve kadın merkezleri oluşturacağız.

*Belediye öncülüğünde çiftçilerin yetiştirdikleri ürünleri satmak için semt pazarları kuracağız.

* Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşarak kırsal mahallelere toplu taşıma araçları ilgili çalışmalar yapacağız.

* Taziye evi olmayan kırsal mahallelerde taziye evi açacağız.

*İ lçenin tarihi dokusuna göre yurttaşların konut edinmelerini sağlayacağız.

* Tiyatro ve müzik kursları açacağız.

* Kırsal mahallelerde kilitli parke taşı döşeyeceğiz.

* İlçemizde mesire alanları oluşturacağız.

* İlçemizin tarihi alanlarını turizme açacağız.

* Kooperatifler oluşturacağız.

Necla Tamriş kimdir?

1965 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen Tamriş, Kürt siyasi partilerinde farklı görevlerde bulundu. Yıllardır Barış Anneleri mücadelesi içerisinde olan Tamriş, evli ve 3 çocuk annesi.

Bedri Kaya kimdir?

1969 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen Kaya, ilk ve ortaokul ile lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. 1981 yılında özel bir bankada göreve başlayan Kaya, çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra 2007 yılında aynı bankadan emekli oldu. Kaya, emekli olduktan sonra ise 10 yıl boyunca özel firmaların Güneydoğu Bölge Müdürlüğünü yaptı. Evli ve 3 babası olan Kaya, KDP-T'nin kurucuların arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.