HAK-PAR: Belediye başkanları devletin memuru değildir

HAK-PAR: Belediye başkanları devletin memuru değildir
Hak ve Özgürlükler Partisi, YSK’nin KHK’li adaylara mazbata verilmemesi kararına “Belediye başkanları devletin memuru veya işçisi değildir. Bu karar...

Hak ve Özgürlükler Partisi, YSK’nin KHK’li adaylara mazbata verilmemesi kararına “Belediye başkanları devletin memuru veya işçisi değildir. Bu karar hukuk tanımazlıktır, hak gaspıdır” diyerek karşı çıktı.

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN  - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) KHK’li adaylara mazbata verilmemesi kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Partinin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Sedat Çınar imzasıyla yapılan açıklamada Anayasa'nın 67. Maddesi’ne dikkat çekilerek, “Bugün iktidarda olan AK Parti bütün gücünü sandıklardan çıkan halk iradesinden aldığını, sandığın ve seçimin her şey olduğunu en fazla dile getiren partidir” denildi.

“Seçim sonuçlarına saygı duyulmalı”

31 Mart yerel seçim sonuçlarına da saygı duyulması gerektiği belirtilerek, HDP'li adaylara mazbatalarının verilmemesinin demokratik değerlere aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Belediye başkanları devletin memuru veya işçisi değildir. Bu karar hukuk tanımazlıktır, hak gaspıdır. HAK-PAR bu şekilde mazbata alacak kişileri YSK kayyumu olarak adlandıracaktır.  Mazbataların verilmemesi demokratik değerleri hiçleştirmek olduğu gibi aynı zamanda yeni bir toplumsal gerilime ve krize yol açacaktır. Halkın iradesine dayanmayan bu yönetme anlayışını HAK-PAR olarak kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bırakın seçimle gelenlerin gidişlerine de halk karar versin.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.