Güven: Hedefimiz ulusal birlik olmalı

Güven: Hedefimiz ulusal birlik olmalı
DBP Diyarbakır İl Örgütü'nün 5’inci Olağanüstü Kongresi yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığına Seval Gülmez...

DBP Diyarbakır İl Örgütü'nün 5’inci Olağanüstü Kongresi yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığına Seval Gülmez ve Mehmet Bakır seçildiç Burada konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven  Kürt ulusal birliğinin önemine dikkat çekerek, “Birinci hedefimiz ulusal birlik olmalı. Birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya gelmeliyiz” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü, “Ulusal birlik ruhu ile özgür topluma doğru yürüyoruz” sloganıyla 5’inci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Demirok Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongre salonuna, “Kalıcı ittifak kalıcı özgürlük”, “Huzur ve özgürlük için ulusal birlik” ve “Kadının örgütlülüğü özgür yaşamı örgütlemektir” yazılı pankartlar asıldı. Kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve partililer, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongre, Divan Kurulu’nun seçimiyle devam etti. Kongrede DBP İl Eşbaşkanı Garip Kandemir, bir konuşma yaptı.

 ‘Saldırılara karşı ulusal birlik’

Daha sonra konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ise  Kürt ulusal birliğinin önemine dikkat çekti Güven, “Kürtlere yönelik saldırılara karşı ulusal birliği sağlamak lazım. Ulusal birlikle mücadele edebiliriz. Birinci hedefimiz ulusal birlik olmalı. Birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya gelmeliyiz. Bu çalışma kutsaldır ve hep birlikte bu çalışmayı sürdüreceğiz. AKP-MHP ittifakı, kendini var edebilmek için zulmünü daha da arttırmış. İtibarları yok olmuş durumda. 15 bin partilimiz tutuklandı. Parti üyelerimize onlarca yıl ceza verilmiş. Bu saldırılar karşısında hangi parti ayakta durabilir? Saldırılara karşı bu salonu doldurabiliyorsak, biz kazanacağız demektir. Bu tutuklanmalar bizi durduramaz. Zafer bizim olacak” dedi.

‘Kürtsüz geri dönecekler’

Kürtlerin saldırılara rağmen ayakta olduğunu ve ulusal birliğin sağlanması için mücadele ettiğini vurgulayan Güven, şunları söyledi:

“Ulusal birlik yükselerek devam ediyor ve Kürtler artık statüsüz yaşamak istemiyor. Erdoğan’a, Bahçeli’ye, Kılıçdaroğlu’na rağmen biz statümüzü alacağız. Halkımızla birlikte başaracağız. Koşullar bizim için elverişlidir. Kurumlarımıza sahip çıkalım, 2020 yılı statümüzü kazanma yılı olacaktır. Bundan sonra kimse Kürtleri yok sayarak siyaset yapamayacak. Cenevre’den, Soçi’den, Astana’dan geri döndüler. Kürtsüz gittikleri her yerden geri dönecekler. Çok kısa zamanda önemli gelişmelerin olacağına inancımız var. Dünyada en örgütlü, bilinçli, haklarına sahip çıkan Kürtlerdir. Türkiye’deki yetkililer ne düşünürse düşünsün bizi ilgilendirmiyor. Biz yönümüzü halkımıza çeviriyoruz. Halkımızla birlikte başaracağız. Bugün ne yaşıyorsak yaşayalım, sonu muhteşem olacak.”

‘Halkların çıkarlarını düşünmemiz gerekiyor’

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de Kürt kazanımlarının korunması için ulusal birliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.  Aydeniz, “Şahsi çıkarlarımızı değil, halkların çıkarlarını düşünmemiz gerekiyor. Türkiye yalnızca kendi gücü ile değil, ulusal devletlerden aldığı güç ile Kürtlere saldırıyor. Bu Kürtler birlik oluşturmalı” diye ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından partinin faaliyet raporları okundu. Tek listeyle gidilen seçimde, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığına Seval Gülmez ve Mehmet Bakır seçildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.