Yarın kar yağışı bekleniyor

Yarın kar yağışı bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İstanbul'un da yer aldığı 72 şehir için sarı ve turuncu uyarıda bulundu. Uzmanlar, mega kente ilk kar yağışı, yarın şehrin yüksek kesimlerinde görülebileceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 72 kent için sarı ve turuncu uyarıda bulunurken, İstanbul'da sıcaklıkların düşmesiyle birlikte pazar sabah saatlerinde kar yağışının görülebileceği belirtildi.

ÜLKE GENELİNDE SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Türkiye yurt gen elinde yağışlı havanın etkisine girerken, uyarılar da peş peşe gelmeye başladı. Yağışlarla birlikte sıcaklıklar da düşerken, İstanbul'a ilk kar yağışı için tarih verildi.

İSTANBUL PAZAR GÜNÜNE KARLA UYANABİLİR

Hava Forum yaptığı açıklamada, " Balkanlar'dan gel en soğuk hava an itibarıyla İstanbul'a giriş yaptı... Sıcaklıklar hızla düşüyor. Yarın (pazar) sabahı karayelle birlikte megakentte ilk kar tanelerini görebiliriz. Gelişmeleri takip ediyoruz..." ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİDEN 72 KENTE SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında İstanbul'un da olduğu 72 şehir için sarı ve turuncu uyarıda bulundu. "Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde yağışla birlikte azalacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altına düşeceği ancak Salı gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor." diyen Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden yağışların, pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkisini tekrar artıracağı öğrenildi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

haftalik-hava-tahmini-sicakliklar-dusuyor-16545239-1879-m.png

DİYARBAKIR °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SARI KOD UYARISI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KOD UYARISI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.