Video Haber - Baklavacıların bayram telaşı başladı

Video Haber - Baklavacıların bayram telaşı başladı
Gaziantep'te baklava ustaları, Ramazan Bayramı için gelen talepleri karşılayabilmek amacıyla yoğun mesai harcıyor. Baklavası ve fıstığı ile ünlü...

Gaziantep'te baklava ustaları, Ramazan Bayramı için gelen talepleri karşılayabilmek amacıyla yoğun mesai harcıyor.

Baklavası ve fıstığı ile ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı dolayısıyla yurt içinden ve dışından aldıkları siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai dönemine girdi.

Ramazan Bayramı öncesi talepleri karşılamak için yoğun mesai harcayan baklava ustaları, sahurdan itibaren imalathanelere gelerek çalışıyor.

Gastronomi şehri Gaziantep'te bayramların vazgeçilmezi “Antep baklavası” siparişlerinin artmasıyla baklava ustalarının yoğun ve bir o kadar da "tatlı" bayram mesaisi başladı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken, aldıkları baklava siparişlerini yetiştirmek için yoğun çaba harcayan kentteki baklavacılar, mesai saatlerini artırdı.

Tezgahlarının başına gün doğmadan geçen ustaların ürettiği baklavalar, önceki bayramlarda olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeden talep görüyor.

Bayram baklavalarının büyük bir bölümü, paketlenerek, yurt içindeki ve dışındaki müşterilere uçak, otobüs ve kargo yolu ile ulaştırılıyor.

Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla bayrama hazırlanan vatandaşlar da tatlı siparişleri için kentteki baklavacıların yolunu tutuyor.

Baklava işletmecisi Selim Bağcı, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle aldıkları siparişleri yetiştirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Ramazan Bayramı için tatlı telaşlarının başladığını ifade eden Bağcı, Gaziantep’te bayram sofralarının olmazsa olmazı olan baklava için yoğun mesailerinin bir hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

Ramazan’ın son haftası başlayan yoğun mesailerinin bayram sabahına kadar devam ettiğini bildiren Bağcı, yurt içi ve dışından aldıkları siparişleri 24 ve 48 saat içinde kargo ile müşterilere ulaştırdıklarını ifade etti.

Daha çok yurt içinden sipariş aldıklarını belirten Bağcı, büyük bir emek ve zahmet sonucu hazırlanan birbirinden lezzetli baklavanın kargo aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanına gönderildiğini aktardı.

Baklavanın Gaziantep’in olmazsa olmaz lezzetlerinden olduğunu belirten Bağcı, bayram günlerinde eve gelen misafirlere baklava ikram edildiğini söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.