Uzaya gidecek ikinci astronot belli oldu

Uzaya gidecek ikinci astronot belli oldu
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönmesinin ardından Tuva Cihangir Atasever’in de nisan ayında uzaya gideceği açıklandı.

55 milyon dolar karşılığında uzaya giderek ilk Türk astronot unvanını alan Alper Gezeravcı, Dünya’ya döndü. Uzayda 18 gün kalan Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 ekibi, yaklaşık 48 saatlik yolculuğun ardından Florida açıklarına iniş yaptı.

Gezeravcı, Dünya'ya dönüşünün ardından sosyal medyada yaptığı ilk paylaşımında "Merhaba Dünya! ben geldim." ifadelerini kullandı.

BİR UZAY YOLCULUĞU DAHA VAR

Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için 55 milyon dolar ödenmesi tartışmalara neden olurken, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci uzay yolculuğu için tarih verdi.

İKİNCİ TÜRK ASTRONOT NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Kıraç, nisan ayında da ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'i yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya gönderecekleri bilgisini vererek, onun da yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini söyledi.

Atasever'in dönüşünü de heyecanla bekleyeceklerini vurgulayan Kıraç, "Nisanın ilk haftaları gibi Tuva'nın uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor" diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.