Ünlü modele İsrail'den sert tepki geldi

Ünlü modele İsrail'den sert tepki geldi
Filistin asıllı ünlü model Gigi Hadid'in Filistin-İsrail savaşıyla ilgili mesajına İsrail devletinden sert bir yanıt geldi.

Filistin asıllı ABD’li model Gigi Hadid’in Gazze’ye yönelik saldırılara tepki göstermesi İsrail’i kızdırdı.

Hadid, Hamas'ın İsrail topraklarına düzenlediği baskını ve İsrail'in Gazze’ye bomba yağdırmasını Instagram hesabından kınamıştı.

“Filistin mücadelesi ve işgal altında yaşam konusunda her gün derin bir empati ve kalp kırıklığı hissediyorum. Ayrıca Yahudi arkadaşlarıma da şunu netleştirme borcum var: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim olsa da bunların hiçbiri bir Yahudi'nin zarar görmesini içermiyor” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail devletinin resmi Instagram hesabından Gigi Hadid’e verilen zehir zemberek yanıt dikkat çekti.

gigihadid2023.jpg

İsraili, paylaşımda Hadid’i şu sözlerle hedef aldı: “Bir haftadır rahat uyuyor musun Gigi? Ya da evlerinde katledilen Yahudi bebeklere gözünü mü kapıyorsun? Sessizliğin durduğun yeri çok iyi gösteriyor. Seni görüyoruz.”

İSRAİL’E ‘PROPAGANDA’ TEPKİSİ

İsrail devleti hesabı, bir başka mesajında da kanlı oyuncak ve çocuk kıyafetlerinin olduğu bir fotoğrafı Hadid’i etiketleyerek, “Bunu kınamıyorsan sözlerinin bir anlamı yok” notuyla paylaştı.

Bu sert mesajlar sosyal medyada tepkilere yol açarken birçok kişi ünlü modelin İsrail’in söylediği gibi sessiz kalmadığına ve Hamas baskınını da kınadığına dikkat çekti. Birçok kişi de İsrail’i “Gazze’de işlediği insanlık suçunu propaganda ile örtmekle” suçladı.

bella-hadid2023.jpg

Filistin asıllı ABD’li iş insanı Mohamed Hadid’in model kızları Gigi ve Bella Hadid, daha önce de Filistin’e verdikleri destekle tartışma yaratmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.