Ünlü kahinin dünya savaşı kehaneti mi gerçekleşiyor?

Ünlü kahinin dünya savaşı kehaneti mi gerçekleşiyor?
Dünyanın ünlü kahini Nostradamus'un Üçüncü Dünya Savaşı kehaneti, İsrail ve Filistin arasındaki savaş ilanından sonra gerçek olmuş olabilir mi?

Barış festivali için gitti: Öldürüldü, soyuldu, yuhlandı!Barış festivali için gitti: Öldürüldü, soyuldu, yuhlandı!

16. yüzyılda yaşamış olan kahin ve hekim Nostradamus, 2023 yılı için büyük bir savaşın başlayacağını söylediği kehanet tedirginlik yaratıyordu.

Bu yıl Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlayacağını öngören kahin, Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuyla endişeleri bir nebze olsun gerçeğe çıkarttı.

31697.jpg

450 yılı aşkın bir süre önce yayımlanan eserinde Nostradamus, 2023 hakkında, “Büyük Savaş’ta yedi ay, insanlar kötülük yapmaktan öldü.” diye yazmıştı.

Endişe verici tahminin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında ortaya çıkacak çatışmalardan başlayacak bir 3. Dünya Savaşı olduğu düşünülüyordu. Ancak Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e roket saldırısı başlatmasının ardından, Nostradamus’un çatışmasının önceden düşünülenden daha geniş kapsamlı olabileceği görülüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu sabah X’te (eski adıyla Twitter) “savaşta” olduklarını duyurdu. Duyuru, Tel Aviv de dahil olmak üzere ülke genelindeki kasaba ve şehirlere 5.000’den fazla roket fırlatılmasının ardından geldi.

Nostradamus’un kehaneti endişe yaratsa da, söylediklerinin tümünün gerçekleşmediği de biliniyor. Geçen yıl bir asteroit çarpması öngören Nostradamus, yapay zeka robotlarının da 2022 yılı sonuna kadar dünyayı ele geçireceğini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail’e “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 256 kişinin hayatını kaybettiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail basınında saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 1864’e yükseldiği duyurulmuştu.

crop.jpg

Nostradamus Kimdir?

Nostradamus, (gerçek ismi Michel de Nostradame) Fransız bir fizyolog ve güvenilir bir kahindir. Farklı kaynaklara göre doğum tarihi değişmekle birlikte, 1503-1566 arasında yaşadığı bilinmekte. Nostradamus kehanetleri ve yazdığı Les Propheties isimli eseriyle tanınmakta. Nostradamus, Yahudi kökenli ancak Katolik olmayı seçen bir ailede büyümüştür. Avignon Üniversitesi'nde eğitim alırken okulu bırakmak zorunda kalmıştır. Daha sonra birkaç yıl bir eczacının yanında çalışmasının ardından Montpeiller Üniversitesi'nde eğitimine devam etmiştir. Bu üniversiteden ise bir süre sonra kovulmuştur.

Nostradamus çalışmaları

Nostradamus, 1550 yılında bir almanak yazmış ve bu almanağın başarısının ardından takip eden yıllarda bu işi yapmaya devam etmiştir. O sıralarda birkaç zengin kişi için astrolog olarak da çalışmıştır. En bilinen destekçisi ise Catherine de Medici'dir. 1555 yılında ise en ünlü Les Propheties isimli, Nostradamus kehanetleri içeren kitabıdır.

Nostradamus kehanetleri

Nostradamus, Asya'da Ortadoğu kökenli bir Mehdi'nin belireceğini ve akabinde Dünya'nın 2016-2020 yılları arasında Altın Çağ'a gireceğini,
2020 yılında, atomik bir saldırı sonrasında Roma’da taş üzerinde taş kalmayacağını,
2025 yılına kadar Dünya'nın ekseni değişeceğini ve sadece depremlerden değil dünyanın ekseninin değişimine neden olacak sismik aktivitelerin olacağını,
2050 yılında, iki Almanya’nın birleşeceğini, dünya üzerinde 57 yıl süreyle barışın hakim olacağını, ve Nostradamus’un kendisinin büyük bir kahin olarak tanınıp herkesçe kabul edileceğini,
2076 yılında ihtimal dahilinde Avrupa, Asya ve Afrika ülkeleri arasında 25 yıllık 4. Dünya Savaşı’nın çıkacağını savaşın bitiminde de yarı yarıya çöle dönmüş bir dünya bırakılacağını,
2106 yılında, 4. Dünya Savaşı’nın sona ermesi ve 1000 yıllık barış döneminin başlayacağı ve düşünülmesi bile zor olan olağanüstü buluş ve gelişmelerin ortaya çıkacağını ve yüksek bir yaşam düzeyi olacağını,
3750 yılında, yeni bir savaş ve o güne kadar yaşanmamış ölçüde bir korku dalgası yaşanacağını,
3797 yılında, son gün olacağını ve yeryüzü ile gökyüzünün yepyeni bir çevreye bürünmesiyle insanoğlunun ölümsüzlüğe erişeceğini,
Belirli tarihi olmayan kehanetleri
400 yıldan sonra ilk kez bir süpernova çıplak gözle görüleceğini ve Papa değişeceğini,
Kuzey İtalya, Londra ve İngiltere’nin önemli bir bölümünün büyük depremlerle sarsılacağını hatta Britanya Adası’nın bir bölümünün denize batacağını,
Ünlü bir Rock şarkıcısının bir uçak kazasında yaşamını yitireceğini,
Los Angeles, San Francisco veya Seattle’de dev bir deprem ya da patlama olacağını,
Prenses Diana yüzlerce tanığın önünde görünüp ve özel mesaj vereceğini,
Söylemiştir.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.