Türk Tabipler Birliği’ne kayyum atandı

Türk Tabipler Birliği’ne kayyum atandı
Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle açılan davanın 7'nci duruşmasında karar açıklandı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın 7'nci duruşması bugün görüldü. Mahkeme, TTB'nin Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile merkez konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verdi.
Mahkeme, davanın Şebnem Korur Fincancı açısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usulden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden "mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına" karar verildi.
TTB kongre üyeleri Bahadır Öztürk, Mustafa Sezai Demirel, Muhammed Çağatay Engin, Ömer Faysal Çadır, Kazım Nejdet'in bir ay içerisinde genel kurul yapmaları için görevlendirildi.

TTB'DEN TEPKİ
Karara tepki gösteren TTB'nin X hesabından konuya ilişkin olarak yapılan açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Siyasi iktidar eliyle egemen kılınmak istenen hukuksuzluk rejimi bir meyvesini daha vermiş; Türk Tabipleri Birliği’ni hedef alan davada, bir yıldan bu yana süregelen hukuksuzluklar silsilesi Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması ile sonuçlanmıştır. Altını kalın çizgilerle çiziyoruz: Türk Tabipleri Birliği için dünden bugüne değişen hiçbir şey yoktur. Merkez Konseyi karar temyizde kesinleşene kadar görevinin başındadır. Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır! Ve mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır!" (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.