Tahir Elçi İnsan Hakları ve Özgürlük Ödülü Cumartesi Anneleri’ne

Tahir Elçi İnsan Hakları ve Özgürlük Ödülü Cumartesi Anneleri’ne
Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nın 2. İnsan Hakları ve Özgürlük Ödülü, Ankara'da düzenlenen törenle Cumartesi Anneleri/İnsanları'na verildi.

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nın 2. İnsan Hakları ve Özgürlük Ödül töreni, bu akşam Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı. CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende İnsan Hakları ve Özgürlük Ödülü Cumartesi Anneleri/İnsanları'na verildi.

Açılış konuşmasını yapan Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, “Mesleki hayatının neredeyse tamamını insan haklarına ve cezasızlıkla mücadeleye vakfetmiş, savaş karşıtı ve şiddetsiz toplum tahayyülü olan hukukun ve adaletin hakim olduğu bir düzenin inşası için mücadele veren bir hukukçunun mirasını devralan Tahir Elçi Vakfı, bu yılki ödülü Cumartesi Anneleri’ne vermeye değer görmüştür” dedi.

DEVLETİN BU AYIPTAN KURTULMASI LAZIM
Elçi’nin konuşmasının ardından Cumartesi Anneleri'ne ödülü, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takdim etti. Kılıçdaroğlu, “Bir devlet için faili meçhul olay, o devletin en büyük ayıbıdır. Bu ayıptan bir devletin kesinlikle kurtulması lazım. Sadece bizim değil, bütün insanlık tarihinin saygı duyması gereken bir mücadeledir. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tür mücadeleler her zaman toplumun karanlık yönünü aşmıştır. Aydınlığa giden yoldur aslında Cumartesi Anneleri'nin mücadelesi” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.