Starbucks’ın karpuz desenli bardağının sırrı ne?

Starbucks’ın karpuz desenli bardağının sırrı  ne?
Starbucks’ın boykotlardan sonrası yeni karpuz motifli bardaklar satmaya başladığı öne sürüldü. İşin aslını Teyit.org araştırdı…

İsrail’in Gazze saldırıları sonrasında boykot çağrıları yapılan kahve zinciri Starbucks'ın Filistin'e destek için karpuz desenli bardak satmaya başladığı iddia edildi.

Filistin'in özgürlük ve direniş sembolü

Sosyal medyada yer alan iddiaya göre İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırı nedeniyle yapılan boykot işe yaramıştı ve Starbucks, yeni karpuz motifli bardaklarıyla kaybettiği müşterilerine Filistin’i desteklediğini göstermek istiyordu. Karpuz dilimi, Filistinlilerin özgürlük ve direniş sembolü olarak biliniyor.

Ne zaman çıkardı?

Teyit.org'dan Öyküm Hüma Keskin, bu iddiaların peşinden giderek gerçeği ortaya çıkardı. İşte işin aslı...

Keskin'in araştırmasına göre, görsel arama sonuçları, karpuz motifli bardakların İsrail-Filistin çatışması yeniden başlamadan önce piyasaya sürüldüğünü gösteriyor. 5 Mayıs 2023’te Starbucks’ın Instagram hesabında, karpuz motifli bardakların paylaşıldığı görülüyor.

Starbucks’ın Haziran 2023 Facebook paylaşımlarında da karpuz motifli bardak yer alıyor. Marka, bu ürünleri “Starbucks yaz koleksiyonu” ifadeleriyle piyasaya sürmüş.

Bazı TikTok kullanıcılarının 6 Mayıs 2023’te paylaştığı videolarda da karpuz motifli bardak görülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.