Şantaj iddiaları sonrası Gökhan Zan'ın adaylığı geri çekildi

Şantaj iddiaları sonrası Gökhan Zan'ın adaylığı geri çekildi
TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini duyurdu. Zan, geri çekilme nedenini hakkındaki montaj görüntüler olduğunu açıklayarak suç duyurusunda bulundu. Detayları haberimizde...

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini açıkladı.

TİP, kararın nedenini "Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır..." ifadeleriyle açıkladı,

TİP: TASVİP ETMEYECEĞİMİZ İLİŞKİLER...

TİP'in Gökhan Zan ile ilgili açıklamasında, “Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş’ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte, Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır.

Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.” Denildi.

ŞANTAJ GÖRÜNTÜLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'dan açıklama geldi. Zan, “Tehdit ve şantaja maruz kaldım. Boyun eğmedim. Suç duyurusunda bulundum” dedi.

Zan, avukatıyla İskenderun Adliyesi önünde gazetecilere, son 1 haftadır yoğun tehdit ve şantajla karşılaştığını belirtti.

Zan’dan önce konuşan avukatı, müvekkilinin kişisel verilerinin ihlal edildiğini belirterek, “Hukuka aykırı verilerinin farklı montaj yöntemleriyle yayan, bunu şantaj malzemesi yapan, seçme, seçilme hakkını engellemeye çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Bunlarla ilgili eldeki mevcut delilleri de bir ana önce savcılığa sunarak, ilgili yasal işlemi başlattık. Bundan sonrası adaletin eline bırakılmıştır” dedi.

GÖKHAN ZAN’DAN AÇIKLAMA

Bu durumun daha önce de yaşandığını dile getiren Zan, "Daha önce adaylıktan çekilmem için 'Lütfü Savaş adına geldiklerini, çekilmezsem bana ve aileme zarar vereceklerini, sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını' söyleyenlerin şantajına maruz kaldım ama bu tehdit ve şantajlara boyun eğmedim. Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulunacağımı söyleyip kovdum" diye konuştu.

‘TEHDİTLERİNE VE ŞANTAJLARINA BOYUN EĞMEDİM’

Sosyal medya hesabından açıklamasının videosunu da paylaşan Zan, şu notu düştü: "Sevgili Halkım Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim. Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim. Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz… “Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.