Rotary Kulübü depremzedeler için seferber oldu

Rotary Kulübü depremzedeler için seferber oldu
Dünyada 1 milyon 400 bine aşkın üyesi bulanan Rotary Kulübü üyelerince toplanan 2 milyon dolar ve yardım malzemeleri Adıyaman'daki depremzedelere dağıtıldı. Metin...

Dünyada 1 milyon 400 bine aşkın üyesi bulanan Rotary Kulübü üyelerince toplanan 2 milyon dolar ve yardım malzemeleri Adıyaman'daki depremzedelere dağıtıldı.

Metin BEKİROĞLU/YENİGÜN HABER- Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından yaraların sarılması için tüm dünya seferber oldu. Depremlerden en fazla etkilenen kentlerden Adıyaman’a Uluslararası Rotary Kulübü yardım eli uzattı. Merkezi Amerika’da bulunan ve 1 milyon 400 bin üyeye sahip Uluslararası Rotary Kulübü’nce başlatılan kampanyada toplanan yardım malzemeleri Adıyamanlı afetzedelere dağıtıldı.

Kampanya kapsamında toplanan yardımları dağıtmak için Uluslararası Rotary Kulüp Başkanı Jennifer Jones ve eşi Nick Jones te Adıyaman’a geldi. Jones çiftine Türk Rotary Kulübü’nün federasyon başkanları Emre Öztürk, Suat Baysan ve Serdar Durusüt eşlik etti.

Yetkililerden bilgi alan Jones ve beraberindekiler daha sonra Yunus Emre Mahallesi’ndeki çadır kenti ziyaret etti. Burada çocuklarla ve depremzedelerle uzun süre sohbet eden heyet, depremzede ailelere gıda yardım paketleri dağıttı. Monako ve Hindistan Rotary kulüplerinin desteği ile alınan konteynerden biri, enkazda sağ olarak çıkarılan Özer ailesine teslim edildi.

Kulüp tarafından yapımı tamamlanan Rotary Sağlık Kliniğini gezen Jones, Adıyaman Belediyesi ile gerçekleştirilen protokol kapsamında sağlık merkezinin anahtarını Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a verdi.

DEPREMZEDELERDEN SÜRPRİZ

Depremzedeler kendilerine yardım eli uzatan Jones çiftine bir sürpriz yaptı. Ziyaret günü Jones’un eşi Nick Jones’un da doğum günüydü. Depremzedeler Jones’un doğum günün çadırda pasta keserek kutladı. 

ROTARY ÜYELERİNDEN 2 MİLYON DOLAR

Temaslarının ardından bir açıklama yapan Uluslararası Rotary Kulüp Başkanı Jennifer Jones, şehir merkezindeki yıkımdan ve insanların zor şartlara altında yeniden hayatlarına devam ederken gösterdikleri mücadelen etkilendiğini söyledi. Hayatın normale dönmesi için birçok proje ürettiklerini ifade eden Jones, “Depremin hemen ardından Adıyaman’da yaraların sarılması ilk etapta çadır kentlerin kurulması ardından insani yardımların ulaştırılmasında büyük hiç zaman kaybetmedik. Dünya genelinde 1 milyon 400 bin Rotaryen Türkiye ve Adıyaman için yardımlar topladı. İlk etapta yaptıklarımızın dışında yaklaşık 2 milyon dolar yardım topladık. Bu yardımlarla depremde yıkılan okul, hastane ve diğer önemli merkezlerin hizmet verecek projeler üretmeye ve bu projelere kaynak sağlayarak bölgede insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Türkiye’de Rotary 2430, 2420 ve 2440. Bölge Federasyonlarımız Adıyaman için çok faydalı projeler yapıyor. Gördüğüm her projeden inanılmaz etkilendim. Daha fazla yardım ermek için buradayım. Acınızı paylaşıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.