Öğrencilere ücretsiz yemek talebi özel hayatın gizliliğine girdi

Öğrencilere ücretsiz yemek talebi özel hayatın gizliliğine girdi
EMEP'li vekil Sevda Karaca, okullarda sağlıklı bir öğün ücretsiz yemek uygulaması talebi için toplanan imzaları Yusuf Tekin'e verdi. O anların kaydedilmesini istemeyen Tekin, özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini savundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi görüşülüyor.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Sevda Karaca, öğrencilere okulda ücretsiz yemek verilmesi talebiyle toplanan 10 bin imzayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e verdi.

Karaca'nın imzaları teslim ettiği anları EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da o anların görüntüsünü çekti. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Mehmet Muş, "Burada siz çekim için bulunmuyorsunuz. Sadece kendi milletvekilinizi çekebilirsiniz ama Sayın Bakan ile diyalog içerisine girme hakkınız yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de şikâyetçi olduğunu söyledi ve yapılanın özel hayatın ihlali olduğunu savundu. Tekin, "Nezaketen izin almanız gerekiyordu. Şov malzemesi haline dönüştüremezsiniz" diye konuştu.

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Sevda Karaca, "Ülkenin dört bir yanında kadınların, gençlerin, sendikaların, veli derneklerinin 'Tüm devlet okullarında ayrımsız tüm öğrencilere 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek' hakkı için topladığı binlerce imzayı MEB bütçesi görüşmelerinde bakan Yusuf Tekin'in önüne koyduk. Bu teslimi görüntülememizi istemedi kendisi niyeyse. Yayınlarsak 'özel hayatın gizliliğini ihlal ‘den şikâyetçi olacağını söyledi hatta!" dedi.

Bakan Tekin ve hükümeti eleştiren Karaca, "Binlerce insan çocuklar açlık çekmesin diye bu kadar emek verdi, taleplerini imzaladılar ve siz kamusal görevinizi yerine getirip çocukların açlığını gündem edip bütçe ayırmadınız, okul öncesi eğitimde var olan yemeği kaldırdınız. Bu imzalar size görevinizi hatırlatmak için, bu imzalar çocukların haklarına sahip çıkmak için bu ülke yurttaşlarının açık beyanı! Bunu herkes bilecek, görecek, duyacak!" ifadelerini kullandı.

Meclis komisyonlarının özel hayat olamayacağını vurgulayan Karaca, şöyle devam etti:

"Çocukları açlığa, sömürüye, okuldan uzaklaşmaya, çocuk işçiliğe, çocuk evliliklere mahkûm edenler tek adam iktidarının özel görevlisi olabilir, ama meclisteki hesap verme kurullarındaki varlıkları 'özel hayat' falan olamaz! Tüm devlet okullarında ayrımsız tüm öğrencilere 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkı kazanılana kadar mücadeleye devam!” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.