Naci Görür'den Balıkesir depremi sonrası önemli uyarı

Naci Görür'den Balıkesir depremi sonrası önemli uyarı
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Görür, bölge için 7 büyüklüğünde bir deprem riski olduğunu hatırlatarak uyardı. Bölgedeki deprem riskinin devam ettiğini ve bölge sakinlerinin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'de meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Görür, geçmişteki 7.0 büyüklüğünde gerçekleşen depremi hatırlatarak bölgeyi uyardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) verilerine göre, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dün 22.20'de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

ESKİ DEPREMLERİ HATIRLATTI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür, bölgede eski tarihli depremleri hatırlattı. 1898'deki 7 büyüklüğünde depremi işaret ederek uyardı. Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Adaören-Dursunbey/Balıkesir’de deprem oldu. Deprem Balıkesir fay zonunun doğu devamında. Dursunbey yöresinde 20.Yüzyılda 1924, 1952 ve 1979’da da belli büyüklükte depremler var. 1898’de Başıkesir’de 7,0 büyüklüğünde deprem olmuştur."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.