Meclis seçimlerin ardından yoğun bir gündemle çalışmalara başlıyor

Meclis seçimlerin ardından yoğun bir gündemle çalışmalara başlıyor
31 Mart'ta yapılan yerel seçimler nedeniyle verilen aranın ardından TBMM yarın kapılarını yeniden açıyor. Enerjide LNG hamlesi, rehberlerde yabancı dil şartı kalkıyor, ruhsatsız silaha rekor ceza ve kripto para düzenleniyor, detaylar haberimizde.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 31 Mart'ta yapılan yerel seçimler nedeniyle verilen aranın ardından yarın mesaisine yeniden başlıyor. Meclis gündeminde enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi, turist rehberlerine yönelik düzenleme, ruhsatsız silah kullanımına ceza ve kripto para piyasasına ilişkin yasal düzenleme gibi önemli maddeler yer alıyor.

Gündemdeki Önemli Maddeler

Enerji Alanında Düzenlemeler:

Yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini, kıyı ve sahil şeritleri hariç denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulmasını içeriyor.

Turist Rehberliği Kanunu Teklifi:

Yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberi olabilmelerini içeriyor.

Ruhsatsız Silah Kullanımına Rekor Ceza:

Ruhsatsız silah kullanımına verilen cezanın artırılması, silah parçalarının satışının engellenmesi gibi konuları içeriyor.

Kripto Para Piyasasına İlişkin Düzenleme:

Kripto varlıkların hukuki tanımı, varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kuralları içeriyor.

Partilerin Grup Toplantıları:

Seçimlerin ardından ilk kez bu hafta siyasi partilerin genel başkanları da kürsüde olacak. Partilerin grup toplantıları yapılması planlanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.