Kürt Dili'nin eşitlik arayışı: Cumhuriyetin 100. yılında Ankara yürüyüşü

Kürt Dili'nin eşitlik arayışı: Cumhuriyetin 100. yılında Ankara yürüyüşü
Kürt Dil Hareketi Derneği Başkanı avukat Suphi Özgen, Cumhuriyetin 100. yılında Kürtçeye eşitlik talep etmek amacıyla önemli bir adım atıyor. Özgen, yarın İstanbul’dan Ankara’ya yapacakları yürüyüşü duyurdu.

Kürt Dil Hareketi Derneği (HezKurd) Başkanı ve Avukat Suphi Özgen, Türkiye nüfusunun yarısının Kürtlerden oluştuğunu ve tek bir Kürtçe okulu olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetin 100. yılında doğrudan ve açıkça Kürtçeye “eşitlik” talep etmekteyiz. Artık, anons ve diğer kamu hizmetleri Kürtçe ile de yapılsın. Artık, Kürtçe ilkokul başlangıcından lise sona kadar zorunlu ders yapılarak Kürt-Türk ayrımı olmadan tüm çocuklarımızın Kürtçeyi de öğrenmeleri ve geliştirmeleri sağlansın.

'KÜRTÇE RESMİ DİL OLSUN'

Ve artık, Kürtçe de resmi dil yapılsın. Yapılacak yeni anayasanın yeni, sivil ve demokratik olması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Yürüyüşümüz Kürtçenin dil hakları içindir. Sesimizin, cumhurbaşkanı, bakanlar, tüm devlet yöneticileri, milletvekilleri ve kamuoyuna ulaşmasını istiyoruz.Kısa adı HezKurd olan Kürd Dili Hareketi Derneği’miz Kürtçenin dil hakları için kurulmuştur.

Yürüyüşümüz, derneğimize yer temini ve diğer etkinliklerimizin başarıya ulaşmasını sağlamak üzere herkesten kadim ve şirin dilimiz Kürtçe için destek ve dayanışma beklemekteyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.