Koç Üniversitesi’nde ırkçı saldırının perde arkası

Koç Üniversitesi’nde ırkçı saldırının perde arkası
Koç Üniversitesi'nde TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi üniversiteli F. B.'ye yapılan saldırının ayrıntıları ortaya çıktı.

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi üniversiteli F. B., 2 diğer öğrenci ile kaldığı özel üniversite yurdunda odadan ayrılmasını isteyen Hasan Ege K. tarafından önce kemerle, sonra ütüyle saldırıya uğradı. Aynı odayı paylaştığı diğer kişi Arda D. ise, Hasan Ege K.’nin yönlendirmesi üzerine F.B.'ye kesici aletle saldırdı.
Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Arda D., savcılık ifadesinde F. B.’nin kendisine sarkıntılık yaptığını öne sürerek "Üzerime gelmeye devam etti. O an yaşadığım olayın siniriyle derslerde kullandığım ve sanat bıçağı olarak adlandırılan ucunda neşter bulunan malzeme ile F.’yi belinden ve yüzünden çizerek yaraladım" ifadelerini kullandı.

'BEN ALEVİYİM DİYE BENİ ODADAN ATMAK İSTİYORDU'
Soruşturma dosyasına göre F. B.’ye yönelik ayrımcı ifadeler kullandığı anlaşılan Hasan Ege K. ise ifadesinde olayın kendisi dışında yaşandığını öne sürdü. Hasan Ege K. ifadesinde "Arda, F.’ye kretuarı salladı. Ben de o sırada F.’nin belinden kan aktığını gördüm" diye konuştu.
Yüzünden ve belinden yaralanan F. B. ise ifadesinde "Hasan Ege K., ben Alevi olduğum için ve bana karşı ayrımcılık yaptığından dolayı beni odadan atmak istiyordu. Kendisinden şikayetçi olacaktım. Ancak öğrenci olduğu için sabıkasına yansımasını istemediğim içim şikayetçi olmadım. Halen bana ayrımcılık yapmaya devam ediyor" dedi.

SES KAYITLARININ MONTAJ OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ
Savcılık soruşturma dosyasına, 5 ayrı ses kaydının çözümü girdi. Hasan Ege K.’nin, F. B.’ye yönelik “Türkiye’nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse…” diyor. Hasan Ege K., F. B.’nin etnik kimliği için “Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım. Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz. İtaat etmek zorundasınız. Seni bu odadan istemiyoruz. Buradan gitmezsen seni öldürürüz” ifadelerini kullanıyor.
Konu ile ilgili telefonla ulaşılan Hasan Ege K., söz konusu kayıtların ‘montaj’ olduğunu öne sürdü.

İDDİALARI REDDETTİ
Haberin duyulmasının ardından sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan Hasan Ege Karanfil iddiaları yalanladı.
Karanfil açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Sair medya mecralarından yayımlanan ve yer yer adımın ve fotoğraflarımın da geçtiği abuk subuk iftira haberlerinden haberdarım. Kimin, ne saikle ve amaçla bunu yaptığını da anlıyoruz. Gerekli hukuki başvurular yapılarak suçluların cezalandırılması sağlanacaktır. Haberlerde “F.B.” olarak kısaltılan ve kendisini mağdur gibi gösteren şahıs, cinsel saldırı suçundan adli kontrol ile imza yükümlülüğü altındadır ve yalan haberlerle medya desteği sağlayarak soruşturmanın gidişatını etkilemeye çalışmaktadır. Bilginize."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.