Keşke kapını kimselere açma deseydim

Keşke kapını kimselere açma deseydim
Diyarbakır'da 1991 yılında evinden alınarak katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın ölüm yıldönümünde paylaşım yapan Mehmet Emin Aktar, "Keşke kapını kimseye açma Vedat abi deseydim" dedi.

Tarık Othan/YENİGÜN HABER – Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır'daki evinden 5 Temmuz 1991 tarihinde kaçırılarak katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın ölüm yıldönümünde sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Aktar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"5 Temmuz 1991 günü toplu bir tutuklama nedeniyle cezaevi görüşüne gitmiştim. Çıkışta bir avukat arkadaşımın bürosuna uğramıştım. Bir süre sonra büroya yanında kalabalık bir arkadaş grubuyla Vedat abi gelmişti. Bir süre sohbet ettikten sonra saat 18 sularında Bismil’e gideceğimi söyleyip izin istemiştim. Bana dönüp 'aracın var mı' diye sordu. Var deyince 'yol arkadaşın var mı' sorusuna da var deyince bu kez: 'Emin, ortalık tekin değil! Yolda aracına kimseyi alma sakın' tembihinde bulundu. Sarılıp ayrıldık. Keşke ben de kendisine 'Vedat abi, asıl sen kendine dikkat et. Geceleri kapını kimseye açma' deseydim. Gerçek bir kahramanı, bu toprakların yiğit evladını o gece fiziki olarak bizden aldılar. O hep aynı yaşta bizimle yaşayacak ama. Anısına saygıyla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.