Kendini cinsel saldırıdan korudu diye ceza aldı

Kendini cinsel saldırıdan korudu diye ceza aldı
Arkadaşıyla eve giden 24 yaşındaki kadın sokak ortasında cinsel saldırıya uğradı. Kickboks geçmişi olan kadın, adama karşılık verdikten sonra ise başına gelmeyen kalmadı.

Karadağ’ın kuzeyindeki Kolasin kasabasında yaşayan ve arkadaşıyla bir mekandan çıktıktan sonra eve dönen 24 yaşındaki Milica Zivkoviç, gece vakti bir adamın kendilerini takip ettiğini fark etti.

Bir süre sonra yanlarına yaklaşan adam önce sözlü sonra da fiziksel olarak tacizde bulundu. Saldırgan adam, Zivkoviç’in çenesini ve ardından vücudun mahrem kısmını tuttu.

Kickboks geçmişi olan Zivkoviç ise meşru müdafaa amacıyla adamı dövdü. Kısa kısa sürede büyüyen olayın ardından Zivkoviç ile saldırgan mahkemelik oldu.

Milica Zivkoviç mağdur olarak mahkemeye gitti ancak yargıç kendisine "meşru müdafaa gerekliliğini aştığı" söylendi.

Yargıç Alija Beganoviç, Kamu Düzeni ve Barış Kanununu ihlal ettiği ve "savunma gerekliliğini aştığı" gerekçesiyle Zivkovic’i 85 euro para cezasına çarptırdı. Ayrıca kendisine tacizde bulunan kişinin mahkeme tercümanının masraflarını ödemesine karar verdi.

Saldırgan ise 300 euro para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

Olay yankı uyandırdı

Genç kadına verilen para cezasına tepki gösteren insan hakları örgütleri yasada değişiklik yapılması çağrısında bulundu.

Öte yandan Yargıç Alija Beganoviç, Mahkemenin "yargılama sırasındaki delillere dayanarak" hukuki bir karar verdiğini ve polisin ve savcılığın suçu uygun şekilde nitelendirip nitelendirmediğinin kendisinin yetkisi olmadığını iddia etti.

Karadağ Başbakanı Dritan Abazoviç de, mahkeme kararına tepki gösterdi.

“Maalesef çok kötü” yorumunu yapan Abazoviç, “Yargıda değişim ihtiyacı gösteren örnekleri görmek üzüyor. Fakat Milica, korkmadı ve cesurca ve sakince kendisine dayılanan adama karşı geldi ve onun hakkından geldi” dedi.

Yargıç Alija Beganoviç'in kendisine karşı tutumunu “berbat, nahoş ve felaket” diye nitelendiren Zivkovic, hem zihinsel hem de fiziksel olarak güçlü olduğunu, kolay gözyaşı döken biri olmadığını ancak hakimin bu muamelesine maruz kaldıktan sonra ağladığını söyledi.

Zivkoviç, “Genelde insanların tepkileri çok pozitif. İnsanlar doğru olanı yaptığımı düşünüyor” dedi.

Milica Zivkoviç, kadına yönelik şiddetin durdurulması için her şeyin yapılması çağrısında bulundu.

Kendisini kurtaran şeyin uzun süre kickboks yapması olduğunu anlatan genç kadın, “Her ebeveyn kızını dövüş sanatlarına kaydettirmeli. Bu onlara zarar vermez ve hayatlarını kurtarabilir" dedi.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.