‘KCK Akademi’ Davası’nda gazeteci Ahmet Birsin’in dosyası ayrıldı

‘KCK Akademi’ Davası’nda gazeteci Ahmet Birsin’in dosyası ayrıldı
Kamuoyunda “KCK Akademi” Davası olarak bilinen davanın duruşmasında mahkeme, hakkında yakalama kararı olan gazeteci Ahmet Birsin’in dosyasının ayrılmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 28 Temmuz 2017’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri ile Demokratik Modernite dergisi editörü Haydar Ergül, gazeteci Ahmet Birsin, Jineoloji dergisi çalışanı Şeyma Kantarcı dahil 21 kişi gözaltına alınmıştı. 17 kişi hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla açılan davanın 19. duruşması İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanıkların katılmadığı duruşmada hazır olan avukatlar, dosyanın kapsamlı olduğunu ve hazırlanmadıklarını söyleyerek 13 Şubat 2023 tarihinde mahkemeye sunulan esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

MLSATurkey.com’da yer alan habere göre, sanık Ahmet Birsin’in dava dosyasından ayrılmasını ve başka bir esasa kaydedilmesini talep eden savcı, esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti. “Siyaset Akademisi” adı altında örgütsel eğitim merkezlerinin kurulduğunu, akademiye katılanların örgüt adına destek sağlamak amacıyla gazete ve dergilerin dağıtımını, satışını organize ettiğini’ iddia eden savcı, sanıkların “suçtan ve cezadan kurtarmaya yönelik savunmasına itibar edilmediği” ifadesine de yer vererek tüm sanıkların “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık ve avukatlara esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunma yapmaları için süre veren mahkeme başkanı, yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi. Dosyanın uzamaması için hakkında yakalama kararı olan sanık Ahmet Birsin’in dosyadan ayrılmasına da karar veren mahkeme, davayı 4 Ekim tarihine erteledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.