Hürriyet'ten kovulan gazetecilerin anıları kitap oldu

Hürriyet'ten kovulan gazetecilerin anıları kitap oldu
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Olcay Uçak, "Fikir İşçilerinin İş Güvenliği - Hürriyet’ten Atılan Gazeteciler" gazetecilerin sendikal hakları ve iş güvencesi mücadelesini kitaplaştırdı.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay Uçak, 2019’da Hürriyet gazetesinde 45 gazetecinin sendikalı oldukları için 'işletmesel nedenler' gerekçesiyle tazminatsız işten atılmasını 'Fikir İşçilerinin İş Güvenliği - Hürriyet’ten Atılan Gazeteciler' başlığıyla kitaplaştırdı.

'KİTAP OLARAK YAZILMAYI HAK EDİYORDU'

Doç. Dr. Olcay Uçak tarafından kaleme alınan ‘Fikir İşçilerinin İş Güvenliği - Hürriyet’ten Atılan Gazeteciler’ kitabının arka kapak yazısında şu bilgilere yer verildi:

“Hürriyet gazetesi çalışanlarının yasa dışı uygulamalar ile işten çıkarılmaları şüphesiz kitap olarak yazılmayı ve kamuoyu ile paylaşılmayı hak ediyordu. Araştırmada Hürriyet’ten atılan fikir işçilerinin sosyal güvenceleri hakkındaki görüşleri değerlendirilmiş; 2019-2023 sürecinde verdikleri hukuk mücadelesi incelenmiştir. Bu amaçla Hürriyet gazetecilerinden Mesude Erşan, Banu Tuna, Serkan Ocak, Emre Özpeynirci, İpek Özbey, Dürdane Kırçuval, Deniz Dallı, Kenan Başaran, Aydil Durgun ve Önder Öndeş ile röportajlar yapılmış; emek gazetecisi ve yazarı Atilla Özsever, TGS Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Avukatı Meliha Selvi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve görüşler alınmıştır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.