HDP Kürt oyuna saygı göstermiyor

HDP Kürt oyuna saygı göstermiyor
HDP ve Kürt siyaseti hakkında eleştirilerde bulunan Bilici, “HDP bir siyasi parti değil, performans partisidir. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’ın bir siyasi parti ve siyasi figürdür. HDP’deki insanlar siyasetçi değil, memurdur. Çünkü HDP kendisi Kürt oyuna saygı göstermiyor.” ifadelerini kullandı

YENİGÜN HABER – Kürt siyaseti ve HDP hakkında açıklamalarda bulunan Akademisyen ve yazar Mücahit Bilici, HDP’nin bir siyasi parti değil, performans partisi olduğunu söyledi.

Serbestiyet.com’dan Mehmet Sabri Akgönül’ün sorularını yanıtlayan Bilici, HDP ve Kürt siyaseti hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

HDP KÜRT OYUNA SAYGI GÖSTERMİYOR

Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’ın bir siyasi parti ve siyasi figür olduğunu ifade eden Bilici, “Fakat HDP’deki insanlar siyasetçi değil, memurdur. Hiç kimse HDP’ye saygı göstermez. Neden? Çünkü HDP kendisi Kürt oyuna saygı göstermiyor. Cepte olan bir şeye kimse saygı göstermez… HDP’nin genel başkanları istifa ettiler, değil mi? Normalde faziletli bir davranış. Açıklamalarını dinledim, diyorlar ki “görevimizi başka arkadaşlara devredeceğiz.” Niye? Çünkü programımızda olan şeyi, yapılması gerekeni yapamadığımız için hata bizim diyorlar. Bizim programımızda olan şey olmalı diyorlar. Memur bu insanlar, siyasetçi değil. Yani diyemiyor ki ben bu işi yapamadım; filankes yapamadı, şunu yapmak istedik ama şu engel oldu diyemiyor. Diyemezler, çünkü memurdur, atandığı için görevden affını ister, can korkusuyla iş yapıyor. AKP’de en azından bir tane siyasetçi var: Tayyip Erdoğan.” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ’A KÜRTLERİN KALBİ ISINIYOR

Tutuklu Selahattin Demirtaş ile ilgili de konuşan Bilici, “Demirtaş'a olan ilgi, Demirtaş'tan daha büyüktür. Çünkü PKK’nin Kürt siyasetine vurduğu kelepçeden çıkması için en güçlü ümit olduğu için Selahattin Demirtaş’a Kürtlerin kalbi ısınıyor… Eğer Kürtler adına silah kullanan adamlar Kürtleri düşünüyorlarsa bunlar da insafa gelip yeter demeleri gerek. Zaten yenilmişler. O gerillacılık oyunu bitmiş… Kürtler Türkiye’nin sahipliğine oynayacaklar. Öyle bize acıyın, azınlık hakları değil yani. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip olacak Kürtler. Ama Türklere düşman olmak zorunda değiliz. Türkler bizim kardeşlerimizdir. Senin Müslüman müttefiğindir, kardeşindir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum