Havalimanında 'Kürtçe hizmet' alamama iddialarına soruşturma

Havalimanında 'Kürtçe hizmet' alamama iddialarına soruşturma
Kürtçe hizmet alamadığı için annesinin 2,5 saat İstanbul Havalimanı'ndan çıkamadığını söyleyen kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Havalimanı'nda, Türkçe bilmeyen annesinin mağdur olduğunu ve Kürtçe hizmet alamadığı için bekletildiği iddia eden kişi hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği, 17 Şubat'ta annesinin kendini anlatamadığını, 2,5 saatte dışarıya çıkamadığını, yetkililerin annesiyle ilgilenmediğini söyleye kişiyle ilgili açıklama yapmış ve 'videonun art niyetli olduğu, devletin aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı' ifadeleri kullanılmıştı.

Van'dan İstanbul Havalimanı'na gelen 1944 doğumlu S.Ç'ye, uçaktan inişinden havalimanı çıkış noktasına kadar hizmet verildiği belirtilmişti.

Ne olmuştu?

Annesinin videosunu yayınlayan kişi videoda, "Bak ben İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın 3. büyük havalimanı dedikleri yerde, ben 2 buçuk saattir şu gariban anamı kimseye anlatıp dışarıya çıkaramadım. Dili olmadığı için. Ülkesinde vergisini ödediğim uçağın memuru bana yardımcı olmadılar. Annem içerde 2 buçuk saattir rehin. Arap'ın, Azeri'nin, İngiliz'in dili var, annemin (Kürtçe) dili yok. Annem anlatamadı kendisini. Bu da Türkiye'nin ayıbı olsun. Hani oy isteyecekler ya bizden. Dersiniz ya kardeşim" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.