'Hamza beni acil ara' duvar yazılarına gözaltı

'Hamza beni acil ara' duvar yazılarına gözaltı
CHP Çiğli Gençlik Kolları üyeleri, ilçedeki duvarlara ‘‘İzmirlilere benzemeye çalışıyormuşsun, Hamza beni acil ara” yazıları üzerine gözaltına alındı.

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Gençlik Kolları üyeleri, ilçedeki duvarlara üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi bulunan ‘‘İzmirlilere benzemeye çalışıyormuşsun, Hamza beni acil ara" yazıları yazdı. İlçenin birçok noktasına yazılan yazılar nedeniyle şikayet üzerine CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Okan Er, Umut Ergün, Özgür Kızıltepe ve Taner Kaplan gözaltına alındı.

Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ve ifadeleri alınan CHP’liler daha sonra “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan dört kişi ‘yurt dışı yasağı’ konularak serbest bırakıldı.

YURT DIŞI YASAĞI İLE SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınanlardan Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Okan Er, şikayet edenin kim olduğunu bilmediklerini dile getirerek, “Eleştirel olarak Hamza Dağ ile ilgili plakalar yaptırdık ve spreyleme ile duvarlara yazdık. Şikayet üzerine sivil polisler gelerek baskın yaptılar ve gözaltına alındık. Karakola gittik. İlçe başkanımız il gençlik kolları başkanımız da geldiler. Daha sonra bize ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan gözaltına alındığımızı söyleyerek savcı talimatı ile nezarethaneye koydular. Geceyi nezarette geçirdik. Sabah hastaneye götürüp Karşıyaka Adliyesi’ne sevk edildik. Savcı ifademizi alarak Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Savunmamızın ardından yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kaldık” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.