Gazze için bir eylem çağrısı da Türk Tabipler Birliği'nden geldi

Gazze için bir eylem çağrısı da Türk Tabipler Birliği'nden geldi
İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınama amacıyla Türk Tabipler Birliği üyesi hekimler siyah kurdele takacak.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Gazze'deki hastane saldırısını protesto etmek için sağlık çalışanlarının yakalarına siyah kurdele takacağını duyurdu.

Aynı zamanda sağlık kurularının kapı ve pencerelerine de siyah kurdele takılacağını belirten TTB, "Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği’ni göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Savaş bir halk sağlığı sorunudur" dedi.

'İNSANLIĞIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ'

TTB'nin X'ten yaptığı açıklama şöyle:

"Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamına erdirmeyi hedefleyen İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaşmıştır. Temel gereksinimlerin ulaşmasını engelleyerek işlemez hale getirdikleri sağlık kurumlarının açıkça hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık emekçisinin, hastanın ve sivilin katledilmesini lanetliyoruz. Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği’ni göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur! İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durun, durdurun! Barış, hemen şimdi! Tüm sağlık kurumlarında yakalarımıza siyah kurdele takıyor, kapı ve pencerelerimize bağladığımız kurdelelerle insanlığın acısını paylaşıyoruz." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.