Diyarbakırlı yönetmenin belgesel filmi izleyiciyle buluşuyor

Diyarbakırlı yönetmenin belgesel filmi izleyiciyle buluşuyor
Fettullah Çelik'in "Herkes Toprağa Gömülür, Ben Suya" adlı belgeseli 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak. Görüntü...

Fettullah Çelik'in "Herkes Toprağa Gömülür, Ben Suya" adlı belgeseli 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Görüntü yönetmenliğini ve yapımcılığını Diyarbakırlı olan fotoğrafçı Fettullah Çelik'in üstlendiği "Herkes Toprağa Gömülür, Ben Suya" belgeseli, 6 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da izlenebilecek.

Tasarım ve kurgusu belgesel sinemacı, yazar Ümit Kıvanç tarafından yapılan 71 dakikalık belgesel, Adı Veysel Eroğlu olarak değiştirilen Ilısu Barajı'nın sular altında bıraktığı köylerden görüntüler içeriyor. 29. Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Jüri Özel Ödülü'ne değer görülen belgeselin yönetmeni Çelik, tamamen sular altında kalan 60 köyü kaydettiği belgeseli 4 yılda tamamladığını aktardı.

Belgeselin gösterimi 6 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da Tasarım Atölyesi Kadıköy'de yapılacak. Yönetmen Fettullah Çelik'in katılacağı gösterimin ardından bir söyleşi de düzenlenecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.