Diyarbakır'daki soruşturmada gözaltı sayısı 143’e yükseldi

Diyarbakır'daki soruşturmada gözaltı sayısı 143’e yükseldi
Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 143’e yükselirken, adliyeye sevk edilen 64 kişiden29'u tutuklandı, 30'u adli kontrol...

Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 143’e yükselirken, adliyeye sevk edilen 64 kişiden29'u tutuklandı, 30'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen 64 kişiden 29'u tutuklandı, 30'u adli kontrol şartıyla, 5'i de savcılık ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 21 ilde gözaltına alınan ve dün emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen 64 kişiden 5'si savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 59 kişiden 29'u tutuklandı, 30'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Devam eden operasyonda 15 kişi daha gözaltına alındı. Böylelikle soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı 143'e yükseldi.

AA'da yer alan habere göre, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler için isnat edilen suçlamalar arasında, 2017'den bu yana gerçekleştirilen 60'a yakın sokak eylemini planlamak, örgüte finans sağlamak, örgütün medya yapılanmasında yer alıp, örgüte müzahir medya aracılığıyla propaganda yapmak gibi eylemler ile , bazı avukatlar ve dernek yöneticileri ile HDP il binası önünde oturma eylemi yapanlardan 4'ünün çocuklarının dağa götürdüğü iddiası bulunuyor.

Gözaltındaki 79 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.